• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miting Artur Takač - promocija pravih vrijednosti

Četvrti atletski miting "Memorijal Artur Takač" održaće se u petak na stadionu Partizana, uz učešće 159 atletičara iz 39 zemalja.

 Miting Artur Takač - promocija pravih vrijednosti Izvor: MONDO

Direktor mitinga Dragan Životić naglasio je da je zadovoljan podrškom državnih i gradskih institucija u Srbiji, koje su pomogle realizaciju jednog od najvećih atletskih takmičenja na našim prostorima.

"Miting će biti promocija pravih vrijednosti, a jedna od glavnih poruka je sport bez nasilja", naglasio je Životić na konferenciji za novinare u hotelu "Kontinental".

On je podsjetio da će na mitingu učestvovati i 20 srpskih atletičara, koji će imati priliku da ostvare norme za predstojeća najvažnija međunarodna takmičenja.

"Memorijal će biti i prilika da srpski atletičari ostvare norme za prvenstvo Evrope za juniore u Novom Sadu, Univerzijadu, Mediteranske igre, kao i za seniorsko prvenstvo svijeta u Berlinu", rekao je Životić, uvjeren da će miting pokazati svijetu srpsku "spremnost da organizuje velika svjetska takmičenja".

Kanadski rekorder u bacanju kugle Dilan Armstrong, koji je prošle godine na Memorijalu zabilležio najvrijedniji rezultat (20,92 metra) najavio je još bolje ostvarenje ove godine u Beogradu.

"Spreman sam za hitac oko 21 metra", istakao je Dilan i ponovio da se u Beogradu "osjeća kao kod kuće".

Američka sprinterka Stefani Durst najavila je takože dobar rezultat u trci na 100 metara.

"Nadam se da ću postići vrijeme ispod 11 sekundi", poručila je Durst.

Najbolja atletičarka Srbije Olivera Jevtić pozvala je Beograđane da u što većem broju dođu na stadion, kako bi uz njihovu podršku došla do pobjede u trci na 5.000 metara.

"Ova trka će mi biti odlična priprema za nekoliko narednih velikih takmičenja. Cilj mi je da ostvarim rezultat od oko 15 minuta i 15 sekundi", poručila je Jevtić.

Takmičenje atletičara u 16 disciplina počeće u 18 časova, kada će ministar unutrašnjih poslova, predsjednik Organizacionog odnora manifestacije Ivica Dačić, svečano otvoriti Memorijal koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC