• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Atomska Ana

Ana Ivanović je razbila Ivet Benešovu 6:0, 6:2 i plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa.

 RG: Atomska Ana Izvor: MONDO

Čehinja, trenutno 35. teniserka svijeta, pružila je otpor zahuktaloj Srpkinji samo na početku drugog seta. Ana Ivanović je, kao i u prethodnom meču protiv Tajlanđanke Tamarin Tanasugarn, ostavila utisak igračice koja puca od samopouzdanja.

Snažnim udarcima je "mljela" nedoraslu Benešovu, a kad izađe na mrežu gotovo da nije grešila.

U prvom gemu na meču, na svoj servis, Ana se namučila. Ipak, povela je 1:0, a onda je ekspresno osvojila set. Skoro da se nije oznojila za 23 minuta - 6:0.

Benešova je uspjela da napravi brejk za 2:1 u drugom setu. I to kao da je razbjesnilo branioca titule na Rolan Garosu. Odmah je izjednačila na 2:2, povela i 3:2, a zatim i u najdužem gemu u meču iskoristila četvrtu brejk loptu - 4:2.

To je bio početak kraja za Ivet Benešovu. Ana je lako privela kraju i drugi set, koji je trajao 38 minuta - 6:2.

"Ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva. Odigrala sam bez greške, bila sam agresivna, dobro sam se kretala, izlazila na mrežu, dobro servirala. Tako je bilo ovaj put, sledeći će možda biti drugačije. Važno je da naredni meč gledam kao najteži, a ako ne bude takav, biće to moja prednost", rekla je Ana Ivanović.

Ipak, osma teniserka svijeta smatra da uprkos dobroj igri, nije bilo lako slomiti otpor Benešove.

"Iskreno, bilo je teže nego što rezultat pokazuje. Zaista sam srećna kako sam odigrala. Bilo je neizvjesnoti u prvom gemu, kada sam spasila dvije brejk-lopte. Važno je da sam sačuvala smirenost tokom cijelog meča i kada je bilo potrebno u drugom setu podigla intenzitet", dodala je Ana.

"Ovaj meč mi daje mnogo samopouzdanja. Srećna sam što sam prošla i što imam priliku da igram još. Imam osjećaj da su mi potrebni mečevi, da prođem kroz takmičenje. Igrala sam mnogo sparing duela na treningu, ali to je mnogo drugačije od turnira. Srećna sam zbog svake pobjede", poručila je Srpkinja.

Novinare je zanimao novi način serviranja pri prvom servisu, na čemu je teniserka radila sa svojim trenerom.

"Imala sam od ranije samopouzdanja što se tiče kik servisa i često sam ga koristila umjesto ravnog. Sada sam sigurnija i u ravnom, tako da se tako osjećam i pri drugom servisu. Važno je kombinovati, jer ako stalno servirate ravno, protivnik se navikne. Radim na brzom servisu, jer u slajsu i spinu imam od ranije mnogo samopouzdanja", zaključila je Ana Ivanović.

Ana će u četvrtom kolu igrati protiv pobjednice meča Viktorija Azarenka (9) - Karla Suarez Navaro (22). Ni sa 19-godišnjom Bjeloruskinjom ni sa godinu dana starijom Španjolkom se nikada nije sastajala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC