• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Čagajev i Valujev - sudar titana

Uzbekistanac Ruslan Čagajev i Rus Nikolaj Valujev ukrstiće rukavice u Helsinkiju za šampionski pojas u verziji Svjetske bokserske asocijacije (WBA).

 BOKS: Čagajev i Valujev - sudar titana  Izvor: MONDO

Čagajev je dosadašnjoj karijeri upisao 24 pobjede iz 25 mečeva, a jednom boksovao neriješeno. Protiv Valujeva je u junu prošle godine trebalo da brani titulu, ali je sedam dana prije tog meča povrijedio ahilovu tetivu. Čelnici WBA su tada odlučili da on bude "šampion u mirovanju".

Povredu Čagajeva iskoristio je Valujev, koji je u avgustu prošle giodine pobijedio Amerikanca Džona Ruisa i tako postao prvak svijeta u verziji WBA, ali titulu dijeli sa Čagajevim.

U decembru prošle godine Valujev je pobijedio i veterana Ivandera Holifilda i tako stekao pravo da u subotu protiv Čagajeva odluči kome će konačno pripasti šampionski pojas u verziji WBA.

Za mjesec dana Ukrajinac Vladimir Kličko pokušaće u meču protiv Britanca Dejvida Hajea da objedini titule u verzijama Svjetske bokserske organizacije (WBO) i Medjunarodne bokserske federacije (IBF).

Pobjednik tog duela trebalo bi da boksuje protiv boljeg iz subotnjeg dvoboja Čagajev - Valujev za ujedinjene titule u sve tri verzije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC