• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propuštena šansa, pa predaja Tipsarevića!

Knjiga je u muškom singlu spala na jedno slovo - Novaka Đokovića.

 Propuštena šansa, pa predaja Tipsarevića! Izvor: MONDO

Ilija Bozoljac prošao je kvalifikacije i ispao u prvom kolu, Viktor Troicki u drugom, a Janko Tipsarević u trećem kolu Rolan Garosa. Novak će u subotu pokušati da napravi nešto više kada se sastane sa Nijemcem Filipom Kolšrajberom.

Tipsarević je u petak predao meč šesnaestine finala Endiju Mareju, pri vođstvu Britanca od 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3.

Srpski reprezentativac se po završetku prvog seta požalio na bolove u butnim mišićima, a kada je Marej dobio i drugi set, odlučio je da "baci peškir".

Pitanje je da li bi meč imao takav epilog, da je Janko riješio prvi set u svoju korist, a mogao je i morao to da uradi. Dva puta zaredom je oduzeo servis trećem teniseru svijeta, poveo sa 5:2, ali je Marej uzvratio sa dva brejka i izjednačio na 5:5.

I dok je kod rezultata 5:2 sve išlo glatko po Mareja, pri rezultatu 5:4 je Tipsarević prokockao dvije vezane set-lopte. Na 40:15 je izašao na mrežu, ali nije dovoljno dobro odigrao volej iz forhenda, a nakon toga je tri loptice zaredom poslao u aut.

Nevjerovatno, ali istinito, usljedio je još jedan brejk Tipsarevića. Poveo je sa 6:5 i opet mogao do vođstva od 1:0, međutim, Marej je ponovo bio na visini zadatka i treći put spriječio gubitak seta na servis protivnika!

Uslijedio je "taj-brejk" u kojem je Škotlanđanin pružio daleko sigurniju igru i riješio ga u svoju korist rezultatom 7:3.

Na početku drugog seta viđen je po brejk na obe strane, a nevjerovatnu seriju od osam oduzetih servisa u poslednjih deset gemova konačno je prekinuo Tipsarević, koji je uspio da preokrene na 2:1.

Nažalost, zbog povrede se kretao sve teže, Marej je poveo sa 3:2 i bez problema priveo drugi set kraju. Kada je Tipsarević i treći put u setu (šesti na meču) izgubio gem na svoj servis, shvatio je da ne vrijedi više pokušavati...

Čak i plasmanom u treće kolo, on je ponovio svoj najbolji rezultat iz prethodnih pet nastupa na pariskoj šljaci. Među 32 se plasirao i 2007. godine, dok je 2005. ispao u drugom kolu, a 2004, 2006. i 2008. na startu takmičenja.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC