• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipović: Odlazim, prijaće mi!

Filip Filipović će najvjerovatnije napustiti Partizan i Srbiju. Zbog manjka jakih mečeva igra mu je stagnirala i zarad razvoja će promijeniti sredinu.

 Filipović: Odlazim, prijaće mi! Izvor: MONDO

Filip Filipović je sa 14 godina zaigrao za prvi tim Partizana, sa 16 godina osvojio je evropsko zlato u seniorskoj konkurenciji. Briljirao je 2007, kada su Partizan i on bili hit Lige šampiona. Međutim, poslije Fajnal fora u Milanu, gdje su crno-bijeli bili treći, kao da je "povukao ručnu" i usporio razvoj.

"Poslije Milana desila se, svima već poznata, fraktura vilice. Došao sam na finale Svjetske lige 2007. u Berlinu sa polomljenom vilicom, rizikujući karijeru zarad plasmana na OI! Poslije toga sam suspendovan do početka prve utakmice Lige šampiona! Znači, skoro četiri mjeseca bez ijedne utakmice" rekao je Filipović za "Novosti".

Uzdanica srpske reprezentacije smatra da je za bilo kog sportistu, pa i njega, veoma teško da napreduje kada ima od šest do osam mečeva u cijeloj sezoni, a da pri tom i forma koju pred svaku utakmicu pokušava da dostigne do najvišeg mogućeg nivoa ne bude zadovoljavajuća.

"Kako je uopšte moguće napredovati u uslovima kakve mi, nažalost, imamo u Srbiji. U sistemu takmičenja kakvi su pogubni za druge klubove u Evropi koji imaju kudikamo jača nacionalna prvenstva, a kamoli naše prvenstvo, koje ima daj bože dva prava kluba", istakao je Filipović.

Ljevoruki as kao dobar primjer navodi Jadransku ligu.

"Nije uopšte slučajno da su se tri predstavnika (Primorac, Jug i Mladost) pojavila na ovogodišnjem Fajnal foru... Ti momci su ove godine imali i po deset i više utakmica, kakve smo mi imali na Banjici i na Gružu sa Jugom. Tako da ako neko misli da nisam napredovao, ne mogu da mu se suprotstavim u potpunosti, jer ove okolnosti govore drugačije".

Filipović priznaje da je u posljednje dvije godine došlo do promjene u njegovoj igri.

"Prije dvije godine bili smo mlada ekipa, pojedinci su morali i da improvizuju. Nije postojao šablon, što je vama i izgledalo brže, agresivnije, možda i ljepše za oko. Mnogi su tvrdili da igramo najljepši vaterpolo u Evropi! I zaista je tako izgledalo. Toga sada, iskreno, i nema. Igramo sve po dogovoru i toga se čvrsto držimo. Samim tim i moja uloga je znatno izmijenjena", dodao je Filipović, koji je više puta dolazio u sukob sa trenerom Dejanom Udovičićem, zbog čega su uslijedile dvije suspenzije.

"Na moju sigurnost, ako je nešto uticalo, to su te dvije suspenzije, to odsustvo sa bazena i svega onog što mi je do tada činilo svakodnevicu... Trebalo mi je vremena da dođem opet u svoju formu i da povratim onaj unutrašnji mir koji mi je nedostajao tokom nemilih dešavanja. I pojasnio bih, jer ni u jednom dijelu nije bilo nesporazuma između Dejana i mene. Stvari sam jasno izrekao i ja sam snosio posljedice za to".

Partizan od 2006. stalno igra četvrtfinala Lige šampiona, a samo jednom je izborio polufinale. Filipović smatra da kvalitet igrača nije dovoljan za osvajanje Evrope.

"Partizanu fali velika podrška, ako tako mogu da kažem, u organizacionom smislu! Nažalost, ukoliko se danas u sportu ne bavite logistikom isto toliko koliko igrom i igračima, osuđeni ste da u odlučujućim trenucima budete prepušteni volji nekih drugih i da je sve što je u vašim rukama, ustvari, jedno veliko ništa! Smatram da i vaterpolisti snose dio odgovornosti za ovakve rezultate".

Filipović ima ugovor do 2010, a još prije dvije godine poželio je da napusti crno-bijele.

"Smatram da i ako odem iz matičnog kluba poslije toliko godina, neću napraviti pogrešan potez, jer je to u interesu mog razvoja kao igrača. Ne želim da kažem da je ponestalo motiva za rad i pobjede na Banjici, ali mislim da bi mi promjena, svakako, dobrodošla", istakao je Filipović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC