• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Federer juri ka Samprasu

Švajcarac je u ponedjeljak preokrenuo protiv Tomija Hasa koji je vodio 2:0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale Roland Garosa.

 RG: Federer juri ka Samprasu Izvor: MONDO

Prvi i treći nosilac na Rolan Garosu, Rafael Nadal i Novak Đoković, eliminisani su minulog vikenda, a blizu završetka takmičenja u Parizu bio je i drugi favorit turnira - Rodžer Fererer.

Međutim, Švajcarac se u ponedjeljak "izvukao" protiv Tomija Hasa, koji je vodio 2:0 u setovima. Napravio je veliki preokret (6:7, 5:7, 6:4, 6:0, 6:2), plasirao se u četvrtfinale i sada ga tri prepreke dijele od velikog uspeha.

Ukoliko uspije da ih sruši, prvi put će osvojiti Rolan Garos, a izjednačiće se sa Pitom Samprasom po broju osvojenih gren slemova - 14.

Rival Federera u narednoj rundi biće domaći teniser, Hael Monfis (11), koji je lako izašao na kraj sa Endijem Rodikom (6) - 6:4, 6:2, 6:3.

U ponedjeljak su slavili i Huan Martin Del Potro (5) i Tomi Robredo (16), koji će činiti posljednji četvrtfinalni par.

Argentinac je bio bolji od Francuza Žoa Vilfreda Conge - 6:1, 6:7, 6:1, 6:4, dok je Španac nadvisio Nemca Filipa Kolšrajbera - 6:4, 5:7, 7:6, 6:2.

Još u nedjelju su plasman među osam najboljih obezbijedili Robin Soderling senzacionalnom pobjedom nad Nadalom. Šveđanin će igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka (10), koji je neočekivano lako "počistio" Fernanda Verdaska (3:0).

Takođe, poslije samo tri seta do četvrtfinala su stigli i Endi Marej (3) i Fernando Gonzalez (12). Britanac je savladao Hrvata Marina Čilića (13), a Čileanac Rumuna Viktora Haneskua (30).

U četvrtfinalu u ženskom singlu sastaće se Dinara Safina (1) - Viktorija Azarenka (9), Dominika Cibulkova (20) - Marija Šarapova, Sorana Kristea - Samanta Stosur (30), Svetlana Kuznjecova (7) - Serena Vilijams (2).

Dakle, od prvih osam nosilaca tu su samo tri teniserke.

Nenad Zimonjić je jedini preostali Srbin na Rolan Garosu. On će u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom u utorak igrati protiv Rusa Igora Kunicina i Dmitrija Tursunova.

Prvi nosioci na teren izlaze u 11 sati, igraće prvi meč na terenu broj 1.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC