• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Dokić: Želim mnogo djece

Jelena Dokić, koja je imala mnogo problema sa ocem Damirom, priznala je da uprkos nesrećnom detinjstvu želi veliku porodicu i mnogo djece.

 Jelena Dokić: Želim mnogo djece Izvor: MONDO

Reprezentativka Australije, koja je prethodnih godina imala mnogo problema sa ocem Damirom, priznala je da je svjesna mogućnosti da njen pokušaj povratka na veliku tenisku scenu bude neuspješan.

Ona je za britanski "Obzerver" izjavila da joj je najteže bilo kada je shvatila da je sama na svijetu i da joj je trebalo mnogo snage da se odluči za povratak na teniske terene.

Ona tvrdi da je spremna da mnogo radi narednih mjeseci, kao i da jednog dana želi srećnu porodicu sa mnogo djece.

"Ponekad sam nervozna jer toliko želim da se vratim tamo gdje sam nekada bila, među najbolje teniserke na svijetu. Ali, kada sam odlučila da probam ponovo, rekla sam sebi da ako stvari ne budu išle kako treba, ostaviću tenis i raditi nešto drugo, možda osnovati tenisku akademiju ili zasnovati porodicu. Svjesna sam da će moj pokušaj povratka možda biti bezuspešan. Postoji ograničen broj pokušaja. To nije teško samo fizički već i psihički, naročito kada ste bili toliko nisko rangirani kao ja. Teško je bilo vidjeti broj 600 pored svog imena na WTA listi", rekla je Jelena Dokić u intervjuu britanskom listu koji prenosi "Blic".

Početkom 2002. Jelena Dokić je bila četvrta na WTA listi, međutim otac joj je pravio sve više problema, branio joj da se viđa sa tadašnjim dečkom Enrikeom Bernoldijem, a Jelena je nedavno izjavila da ju je i fizički maltretirao... Kriza je dostigla vrhunac kada je Dokićeva 2004. redom gubila mečeve i počela da pada na listi najboljih teniserki.

"Nakon toga je sve krenulo nizbrdo. Bilo mi je sve gore i shvatila sam da moram da se distanciram od porodice, naročito od oca, jer željela sam da živim svoj život, a to ne bi bilo moguće na bilo koji drugi način. Otac i ja nemamo apsolutno nijednu dodirnu tačku i nijednu stvar oko koje bismo mogli da se složimo. Porodica bi trebalo da vas voli bezuslovno, bez obzira na to šta uradite. I kada izgubite tu podršku, shvatite da ste sami na svijetu. Bez obzira na to koliko pravih prijatelja imate, koliko njih će biti pored vas kada su vam najpotrebniji... Naučila sam da šta god da mi se desi, sa tim ću morati sama da se izborim", izjavila je Jelena i dodala da je godinama pokušavala da sa ocem pronađe zajednički jezik.

"On je veoma čudan, tvrdoglav, pokušavala sam da pronađem kompromis sa njim, ali ništa što sam radila na terenu i van njega, nije moglo da zadovolji mog oca. Napokon sam shvatila da ne postoji stvar koju bih ja dovoljno dobro uradila da bi nastao mir među nama. Jednostavno, više nije imalo smisla ni pokušavati", ispričala je Jelena, koja je potvrdila da pokušava da se pomiri sa majkom Ljiljanom koja sada živi razdvojena od Damira, i napominje da neće sve ići baš tako lako.

"Situacija je veoma komplikovana jer kada sam napustila porodicu, niko nije krenuo sa mnom. Ostala sam sama", rekla je Jelena izbjegavajući da da odgovor da li njena majka dolazi na mečeve.

"U principu ne volim kada me gleda previše ljudi koje poznajem, naročito kada mi oni unose nervozu. Ponekad čak i ljudima iz mog tima moram da kažem da se smire".

Međutim, iako je prošla kroz pravi pakao, talentovana teniserka kaže da joj je porodica i dalje veoma važna.

"Želim mnogo djece, prvobitno sam želela petoro, ali sada smo se dogovorili da bi troje bilo sasvim dovoljno", priznaje Dokićeva koja je već duže vrijeme u vezi sa Hrvatom Tinom Bikićem.

Budući da nije, poput druge djece, imala srećno detinjstvo, Jelena kaže da je počela da uživa u malim zadovoljstvima koje je sa zakašnjenjem otkrila - u odlascima na plažu, u bioskop, kupovinu...

Takođe, Dokićeva kaže da joj je dugogodišnji dečko Tin, brat njenog trenera Borne Bikića, pomogao da se izvuče iz teške depresije.

Jelena objašnjava i da je ponovo našla vjeru u Boga, da redovno ide u crkvu, kao i da čita knjige o samopomoći.

"Kada sam se vratila na teren, nije mi najvažnije bilo da ponovo igram tenis, već da ponovo živim normalnim životom. Pojedini igrači dostignu određeni nivo, više ne mogu da dobiju nijedan meč i odlučuju da prekinu sa aktivnim igranjem. Moja priča je drugačija, imala sam mnogo porodičnih i ličnih problema i ja nisam počela da gubim zato što sam zaboravila kako da igram tenis", objasnila je Jelena, odbivši da komentariše nedavne postupke svog oca, kome je zbog prijetnji ambasadorki Australije u Srbiji određen pritvor.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC