• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Uprkos svemu, bićemo opet najbolji!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel započeli su pripreme za novu sezonu. Problemi su opet isti - finansije, ali i ciljevi - osvojiti sve u Bosni i Hercegovini i popraviti plasman u SEHA ligi.

 Borac m:tel: Uprkos svemu, bićemo opet najbolji! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Velikan iz Gospodske" je u ponedjeljak upalio motore!

Iako "kubure" sa finansijama, crveno-plavi rukometaši su sa osmijehom startovali u novu sezonu kako i dolikuje renomeu banjalučkog kluba.

Prošle godine odbranili su "duplu krunu" u Bosni i Hercegovini i dostojno prezentovali naš rukomet u regionalnom takmičenju ostvarivši skor od pet pobjeda i 13 poraza što je bilo dovoljno za osmo mjesto na tabeli.

Ali, zbog nedostatka novca Borac m:tel nije učestovao u ovogodišnjoj Ligi šampiona zbog 25.000 evra garancije u EHF iako bi ta sredstva bila vraćena. Finansije su i dalje veliki problem, duguje se igračima, zaposlenima, ali momci u crveno-plavom su i na okupljanju pokazali kako se voli klupski grb.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nekoliko novina dogodilo se u igračkom, trenerskom i upravljačkom kadru Banjalučana!

U TIMU I TRIVUNDŽA?

Iskusni Srđan Trivundža poslije jednogodišnje epizode u Ujedinjenim Arapskim Emiratima opet trenira sa rukometašima Borca, a postoji mogućnost i da ostane u crveno-plavom dresu.

"S Trivundžom se dogovoramo da ostane do januara, mada bih iskreno volio i cijelu sezonu kako bi pomogao ovim mladim momcima. Ali zbog svih problema koje Borac ima, kao njegov prijatelj, bih mu zaželio da pronađe inostrani angažman", rekao je Rađenović.

 Otišao je stari trener Jani Čop, a na njegovo mjesto kao glavni kandidat figurirao je Senjanin Maglajlija... Međutim, Borac m:tel će u narednoj sezoni voditi dvojica trenera - Igor Rađenović i Aleksandar Međedović!

"Danas smo počeli s radom, trenutno je naš prioritet da što bolje odradimo pripreme kako bi što spremnije dočekali početak nove sezone u SEHA ligi protiv Brest Meškova. Kao novom treneru, biće mi čast i zadovoljstvo da sarađujem sa ovim momcima i nadam se da ćemo u narednoj sezoni ponovo osvojiti sve u domaćim takmičenjima i da ćemo popraviti plasman u SEHA ligi", rekao je Rađenović okupljenim novinarima u dvorani "Borik".

Novi šef struke je otkrio i da se u ekipu vraća iskusni pivot i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić.

"U igračkom kadru nam je zbog odlaska Marija Blaževića neophodan golman i uskoro bi trebalo da nam se pridruži jedan čuvar mreže iz Srbije ili Crne Gore. Ono što me posebno raduje je povratak Nikolića u ekipu, a možda do početka dovedemo još jednog lijevog beka", raportirao je stanje u timu jedan od trenera Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Uprkos svim problemima finansijske prirode, direktor Borca m:tel Nebojša Golić bio je dobro raspoložen i s optimizmom je najavio novu sezonu.

"Otkako smo ušli u klub krenuli smo da spašavamo Borac i prethodna sezona je okončana sa uspjehom. 'Dupla kruna' i solidan rezultat u SEHA ligi nas obavezuju da i u novoj ponovimo uspjeh u BiH i da popravimo plasman u regionalnom takmičenju. To su naši ciljevi", rekao je Golić, ali i podsjetio na brojne probleme koje su ostavile u "amanet" neke prethodne uprave.

"Novo rukovodstvo je riješilo 259.000 KM nekih zaostalih dugovanja...Hvala igračima na svemu što tolerišu klubu i što praktično igraju bez nadoknade. Možete zamisliti kakvo bi raspoloženje bilo da smo te novce mogli da usmjerimo u ekipu?".

Zato je Golić u cilju rješavanja nagomilanih problema angažovao i "pojačanje" u rukovodstvu - Nikolu Aleksića, koji j zaposlenik u uredu Pravobranilaštva Republike Srpske.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Sa trenerom i direktorom se složio i kapiten Banjalučana Branislav Obradović, ponovivši da su ciljevi Borca identični kao i prethodne sezone.

"Ovo je naš prvi trening, lagano se zagrijavamo za ono što nam predstoji u novoj sezoni. Želimo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve - da budemo najbolji u BiH i da napravimo korak dalje u SEHA ligi. Imamo skoro isti tim, osim golmana Blaževića i nastavićemo tamo gdje smo stali prošle godine", rekao je Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC