• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeli zečevi: I Englezi napadaju Dorćol!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U sudaru najtrofejnijih ragbi ekipa Republike Srpske i Srbije, banjalučki Bijeli zečevi, pojačani petoricom engleskih ragbista, danas će na stadionu FK Krajina ugostiti višestrukog šampiona Srbije, ekipu Dorćola (16 časova).

U osmom kolu Prve lige Srbije, ragbisti Bijelih zečeva iz Banjaluke ugostiće ekipu Dorćola, neprikosnovenog vladara ragbija 13 na ovim prostorima.

Dorćol je od osnivanja ragbi lige Srbije pokupio sve trofeje. U svojim vitrinama imaju deset trofeja u Kupu, te 12 u prvenstvu Srbije.

U današnjem duelu sa višestrukim srpskim šampionom, Bijeli zečevi igraće pojačani petoricom ragbista iz Engleske.

PLEJ-OF REPUBLIKE SRPSKE

U polufinalu plej-ofa Republike Srpske, koji je na programu sljedećeg vikenda u Novom Gradu, snage će odmjeriti domaći Novi gromovi i Ratnici iz Drvara. Pobjednik ovog duela u finalu će igrati sa Bijelim zečevima.

"Naš prijatelj Lionard Gil, koji je sportski direktor i trener Bijelih zečeva, kontaktirao je četvoricu svojih prijatelja koji su pristali da nastupaju za nas. Stigli su u petak, odradili trening sa nama, uspjeli smo da ih registrujemo, tako da će biti u konkurenciji za meč sa Dorćolom. Očekujemo sljedeće sedmice dolazak još četvortice, petorice Engleza. Radi se o poluprofesionalnim igračima, koji će sigurno biti pojačanje za nas jer su bolji od većine igrača koji nastupaju u našoj ligi", rekao je za MONDO osnivač najtrofejnijeg ragbi 13 kluba u Republici Srpskoj i BiH Sreten Zec.

Proteklog vikenda odigrani su zaostali mečevi Prve lige Srbije, na kojima su postignuti očekivani rezultati. Dorćol je deklasirao Partizan rezultatom 88:10, dok su Banjalučani poraženi od Crvene zvezde, takođe ubjedljivo, 6:76.

"Tri sedmice uoči nastavka prvenstva, svi beogradski klubovi odradili su zajedničke pripreme, tako da je bilo evidentno da je Crvena zvezda podigla formu. S druge strane, većina naših igrača su studenti, tako da je bilo teško krajem avgusta okupiti ih. Uspjeli smo da skupimo neku ekipu, ali vidi se da momci nisu bili u formi. Potrebno je vrijeme da se dostigne odgovarajuća fizička sprema, kondicija i uigranost, tako da tek sada očekujemo podizanje forme. Sve to je uticalo je na visok poraz od Crvene zvezde", naglasio je Zec.

Banjalučani su u dosadašnjem dijelu sezone upisali jednu pobjedu (protiv Partizana 22:20) i šest poraza, dok je Dorćol slavio na šest mečeva, uz jedan poraz.

Duel Bijelih zečeva i Dorćola igra se na stadionu FK Krajina od 16 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC