• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ragbi 13: Dorćol rutinski protiv Bijelih zečeva

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ni pojačanja iz Engleske i Čilea nisu pomogla banjalučkim ragbistima da pruže ozbiljniji otpor višestrukom šampionu Srbije, ekipi Dorćola. Bijeli zečevi poraženi 10:70 u osmom kolu Prve ragbi 13 lige Srbije.

Ragbi klub Bijeli zečevi iz Banjaluke prethodnih dana dobio je pojačanja u vidu četvorice Engleza i jednog Čileanca.

"Starosjediocu" Lionardu Gilu u redovima žuto-crvenih pridružili su se Forterdžil Tomes iz Darlinstona, Hempson Sajmon iz Edenfilda, Holford-Voker Edvard iz Fajona i Mansfild Vilijam iz Mala, te prvi Čileanac u banjalučkom timu, Toledo Klaudio, koji je stigao iz Santijaga.

Ipak, ni pojačanja nisu pomogla Bijelim zečevima da pruže ozbiljniji otpor favorizovanom Dorćolu. Šampion Srbije slavio je na stadionu FK Krajina rezultatom 70:10 u osmog kolu Prve lige Srbije i još jednom pokazao da je neprikosnoven na ovim prostorima.

REZULTATI 8. KOLA

Bijeli zečevi - Dorćol 10:70
Crvena zvezda - Partizan 68:0

TABELA: Dorćol 7-1 (12), Crvena zvezda 6-1 (12), Partizan 1-6 (2), Bijeli zečevi 1-6 (2).

"Dobra stvar za nas je što smo dobili nove igrače. Momci su pokazali da će biti pojačanja, a sada nam slijedi uigravanje, s obzirom da su nama odradili samo jedan trening. Dorćol je još jednom pokazao da je ubjedljivo najjači tim u ligi. Najbitnije je da se kod nas vidi napredak u igri i vjerujem da ćemo protiv Partizana u narednom kolu to i potvrditi. U Beograd idemo po pobjedu", naglasio je Sreten Zec, osnivač Bijelih zečeva, koji su jedini trijumf u dosadašnjem dijelu sezone ostvarili upravo protiv beogradskih crno-bijelih (22:20).

Banjalučani će narednog vikenda odmarati. U nedjelju, 14. avgusta u Novom Gradu na programu je polufinalni meč prvenstva Republike Srpske, u kojem se sastaju domaći Novi gromovi i Ratnici iz Drvara. Pobjednik će za dvije sedmice igrati u finalu protiv Bijelih zečeva.

RAGBI 13 I RAGBI 15

Postoje dvije vrste ragbija, a to su ragbi 13 i ragbi 15, odnosno, u međunarodnim terminima, Ragbi liga i Ragbi unija. U Republici Srpskoj, odnosno Srbiji, igra se ragbi 13. Broj u imenu odnosi se na broj igrača koji su na terenu, ali su i pravila potpuno drugačija (nešto poput fudbala i futsala).

Zanimljivo je da u ligi Republike Srpske trenutno nastupa i jedan klub iz Federacije BiH, a to su Ratnici iz Drvara.

Uskoro bi liga trebalo da dobije još jednog člana iz FBiH, jer je Ragbi klub Vitez najavio istupanje iz federalne lige.

Rukovodstvo Vitežana posmatralo je meč Bijelih zečeva i Dorćola, gdje je dogovoreno da se formira udruženje ragbi klubova na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

"Vitez je klub koji ima omladinske selekcije, kadete i juniore, i godinama radi izuzetno ozbiljno. Bio je nosilac lige u FBiH, ali je odlučio da zbog određenih nesuglasica napusti njihovu ligu i pridruži se našoj. Do kraja godine cilj nam je da odigramo bar zajednički Kup BiH, a sljedeće sezone u planu je formiranje zajedničke lige", rekao je Zec.

U drugom meču osmog kola Prve ragbi 13 lige Srbije, Crvena zvezda je u beogradskom derbiju deklasirala Partizan 68:0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC