• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan gurnuo Bijele zečeve u borbu za opstanak

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Porazom od beogradskog Partizana 4:20 na stadionu FK Krajina u Banjaluci, ragbisti Bijelih zečeva sezonu u Prvoj ligi Srbije okončali na posljednjem mjestu. Slijedi plej-aut za opstanak u prvoligaškom društvu.

 Partizan gurnuo Bijele zečeve u borbu za opstanak Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ragbisti Partizana u duelu sa Bijelim zečevima pokazali su da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i pobjedom na stadionu FK Krajina 20:4 (14:4) osigurali su plej-of, gdje će u duelu sa Crvenom zvezdom pokušati da se domognu finala i borbe za šampionsku titulu protiv neprikosnovenog Dorćola.

PRENOS NA INTERNETU

Po prvi put ragbi utakmica u BiH prenošena je uživo na internetu. Gledaoci širom svijeta imali su priliku da na sajtu www.sportuzivo.tv posmatraju duel Bijelih zečeva i Partizana.

Beogradski crno-bijeli već u prvom poluvremenu pokazali su da se nalaze u odličnoj formi.

U pretposljednjem kolu pobijedili su Crvenu zvezdu 36:20, dok zbog teške finansijske situacije Bijeli zečevi nisu putovali na megdan Dorćolu, pa je ovaj meč registrovan službenim rezultatom 18:0 u korist višestrukog šampiona Srbije.

Već nakon prvih par minuta, Beograđani su stigli do eseja, a uspješnim pretvaranjem povisili su na 6:0. Još jedan esej i neuspješno pretvaranje doveli su crno-bijele do prednosti 10:0, da bi "zečevi" u finišu prvog dijela igre uspjeli da smanje na 10:4. Ipak, u posljednjem napadu u prvih 40 minuta, gosti su stigli do još jednog eseja i ubjedljivog vođstva 14:4 na poluvremenu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević U drugom poluvremenu igralo se znatno čvršće. Odbrana Partizana nije dozvoljavala banjalučkim ragbistima da smanje zaostatak, dok su Beograđani do kraja meča postigli još jedan esej i pretvaranje za konačnih 20:4.

"Partizan je zasluženo slavio, iako smo mi očekivali pobjedu u ovom meču. Za nas su nastupila dva nova igrača i primjetna je bila neuigranost, ali i napravili smo mnogo grešaka. Očigledno je da su crno-bijeli digli nivo igre. I mi smo odigrali dobro, ali nas je nedostatak koncentracije prilikom poentiranja udaljio od cilja. U prvom poluvremenu propustili smo dvije dobre šanse za esej, nakon čega nam je potpuno pala koncentracija", izjavio je nakon susreta Sreten Zec, kapiten Bijelih zečeva.

Ragbista Partizana Leo Dodić istakao je da je na kraju ipak presudio kvalitet, koji je na strani crno-bijelih.

"Čestitam domaćinima na poštenoj igri. Bilo je teško na početku, jer smo bili umorni od dugog puta. Ipak, smatram da je presudio kvalitet. Mi smo mlada ekipa koja dugo igra, dok je očigledno da su momcima iz Banjaluke potrebna određena pojačanja. Doveli su neke nove momke, ali smatram da tu još nedostaje kvaliteta da bi igrali na vrhunskom nivou i borili se za sami vrh. Pokušaćemo sada da iznenadimo Crvenu zvezdu i plasiramo se u finale prvenstva protiv Dorćola", rekao je Dodić.


Ovim porazom Zečevi su debitantsku sezonu u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13 okončali na posljednjem mjestu sa dvije pobjede i 10 poraza, pa će morati u plej-aut.

Rival će im biti šampion Druge lige Srbije, grupa sjever, Radnički iz Nove Pazove. U polufinalu borbe za opstanak igra se samo jedna utakmica, koja će biti odigrana u Banjaluci sljedećeg vikenda.

"Nismo očekivali da će Partizan igrati ovako dobro, ali pokazali su da su u odličnoj formi. Nakon pobjede protiv Crvene zvezde, slavili su i protiv nas i zasluženo idu u plej-of. Nadamo se da ćemo uspjeti da savladamo Radnički kako bismo ostali u Prvoj ligi", poručio je Zec.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC