• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijele zečeve neuigranost koštala Prve lige Srbije

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Porazom u polufinalu baraža za popunu Prve ragbi 13 lige Srbije od Radničkog iz Nove Pazove 16:32 (12:12), banjalučki Bijeli zečevi ispali su iz prvoligaškog društva, mada i dalje postoji šansa da i naredne sezone igraju u eliti Srbije.

Republika Srpska ostaja je bez jedinog predstavnika u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13!

Domaćim porazom od Radničkog iz Novog Pazove 16:32 u baražu za popunu srpske elite, Bijeli zečevi iz Banjaluke ispali su u niži rang takmičenja.

POPLAVLJEN TEREN

Iako je duel protiv Radničkog trebalo da bude odigran na stadionu Krajine, zbog poplavljenog terena pomjeren je na igralište FK Vrbas. "Utakmica je počela u 13 umjesto u 11 časova. Svi smo morali da se selimo na drugi stadion, prebacujemo golove na teren Vrbasa tako da nas je i to dodatno poremetilo", dodao je Zec.

U prvih 40 minuta Banjalučani su imali neriješen rezultat 12:12, ali im se igra u potpunosti raspala u nastavku. Gosti su postigli čak 20 poena, "zečevi" samo četiri, čime je tm iz Nove Pazove prošao u finale baraža, gdje će za ulazak u Prvu ligu Srbije igrati protiv Tašmajdana, koji je u polufinalu deklasirao Moravu 70:0.

"Neuigranost nas je koštala još jednog poraza. Ponovo smo napravili veliki broj, mogu reći glupih grešaka i gosti su zasluženo trijumfovali. U timu je igralo pet Engleza, nikako nismo mogli da odigramo kako smo željeli i sve to dovelo nas je do ispadanja iz elite Srbije", rekao je osnivač i prvo ime Bijelih zečeva Sreten Zec.

Ipak, nada da će "zečevi" i dogodine igrati u Prvoj ligi Srbije i dalje postoji.

"Konstrukcija lige mijenja se svake godine. Ja igram ragbi već pet godina i do sada je svaka sezona u ligi Srbije bila drugačija. Sve zavisi od dogovora, ali i naše želje. Ipak, najvažnije su finansije i od njih zavisi u kojoj ćemo ligi igrati sljedeće sezone. U januaru bi sve trebalo biti jasnije", poručio je Zec naglasivši da postoji mogućnost da se "žuto-crveni" i sljedeće godine takmiče među najboljim ekipama ukoliko dođe do novih promjena u sistemu takmičenja.

Do kraja sezone ostaje da se odigraju planirani mečevi u premijernom izdanju Kupa Bosne i Hercegovine.

"Želja nam je, ukoliko to vremenske prilike dozvole, da do kraja godine odigramo mečeve Kupa BiH. Osim Bijelih zečeva, te Novih Gromova iz Novog Grada i Ratnika iz Drvara, po prvi put na našim prostorima trebalo bi da nastupe i ragbisti Viteza, koji su nedavno istupili iz federalne lige", istakao je Zec, čija ekipa je krajem prošlog mjeseca stigla do druge šampionske titule u Republici Srpskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC