• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeli zečevi iskopali u blatu još jedan trofej

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki ragbisti osvojili premijerni Kup Bosne i Hercegovine trijumfom protiv Viteza 38:4, čime su nastavili žetvu domaćih trofeja u 2014. godini. Prije bh. kupa, u klupske vitrine stigli pehari u prvenstvu i Kupu Republike Srpske.

Ragbisti Bijelih zečeva osvojili su treći trofej u 2014. godini. Poslije pehara u Prvenstvu i Kupu Republike Srpske, prigrabili su i trofej namijenjen osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine, koji je ove godine održan prvi put.

U finalu premijernog izdanja Kupa BiH, na stadionu FK Krajina u izuzetno teškim uslovima Bijeli zečevi deklasirali su Vitez 38:4 (20:0).

"Bili smo favoriti uoči meča jer mnogo duže igramo ragbi ligu. Potrebno je određeno vrijeme da se pređe na drugu vrstu ragbija, što se tiče pravila, organizacije i koncepcije igre, tako da sam očekivao pobjedu, koju smo na kraju i ostvarili. Presudno je bilo naše iskustvo igranja Prve lige Srbije", naglasio je kapiten i osnivač Bijelih zečeva Sreten Zec.

Vitežanima je ovo bio debitantski meč u ragbiju 13 (ragbi ligu), s obzirom da su do sada nastupali u ragbiju 15 (ragbi unija) u Federaciji BiH. Ragbisti Viteza svakako su osvježenje na domaćoj sceni.

"Imamo želju da od sljedeće sezone pokrenemo zajedničku ligu, koja bi činila četiri kluba, po dva iz Republike Srpske i Federacije BiH. U decembru ili januaru imaćemo dogovore o formiraju te lige", poručio je Zec.

Bijeli zečevi ove sezone osvojili su sve domaće trofeje i još jednom pokazali da su najjači tim u Bosni i Hercegovini.

"Prezadovoljan sam ovom sezonom. Odigrali smo veliki broj utakmica, čime smo stekli neophodno iskustvo. Takođe, izuzetno sam zadovoljan svojim nastupima, jer sam odigrao čak 25 utakmica tokom godine, čime se malo ko u BiH i Srbiji može pohvaliti. Iza nas je izuzetno teška i naporna sezona u kojoj smo 'pokupili' sve domaće trofeje", presrećan je Zec, koji je tokom posljednjih godina najviše radio na afirmaciji ragbija 13 u BiH.

TROFEJI BIJELIH ZEČEVA

2014
Šampioni RS
Osvajači Kupa RS
Osvajači Kupa BiH

2013
Šampioni Druge lige Srbije
Šampioni RS
Osvajači Kupa RS

Iako su ispali iz Prve lige Srbije, rezultat Bijelih zečeva je za svaku pohvalu. Najviši rang takmičenja u Srbiji ove sezone bio je izuzetno jak, a na kraju je titulu po prvi put u istoriji osvojila ekipa Crvene zvezde, koja je u finalu savladala do ove godine neprikosnoveni Dorćol.

"Trijumf Crvene zvezde svakako je iznanađenje za sve koji prate ragbi ligu. Međutim, Zvezda je pokazala kvalitet, drugi put pobijedila Dorćol ove godine, što je ranijih sezona bilo potpuno nezamislivo", naglasio je kapiten banjalučkih žuto-crvenih.

U narednom periodu slijede analize urađenog u 2014. godini, a početkom sljedeće godine biće poznat status Bijelih zečeva, koji su ispali iz Prve lige Srbije i trebalo bi da nastupaju u drugoligaškom društvu, ukoliko ne dođe do promjene formata u elitnom rangu takmičenja u srpskom ragbiju 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC