• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Četvrta, konačno, sreća?

Srbija pobijedila Kubu (3:1) i četvrti put će igrati za trofej Svjetske lige. Na putu ka tituli stoji Brazil.

 ODBOJKA (SL): Četvrta, konačno, sreća? Izvor: MONDO

Tri puta su srpski odbojkaši - što sami, što u ekipi sa Crnogorcima - igrali i izgubili finale Svjetske lige.

U nedelju od 20 časova opet će pokušati da osvoje jedan od rijetkih trofeja koji tokom odbojkaškog "buma", od 1995. godine naovamo, nisu uspjeli.

Srbija - Kuba u drugom polufinalu Fajnal siks turnira u Beogradskoj areni 3:1 (18:25, 25:13, 25:21, 27:25)!

Ivan Miljković, na kojeg se igralo skoro cio meč, donio nam je ubjedljivo najviše poena - 26. Iz protivničkih grešaka osvojena su 24 poena, Miloš Nikić zabilježio je 12, a Marko Podraščanin i Miloš Nikić po devet.

"Prošle godine smo u Rio de Žaneiru napravili veliki uspjeh plasmanom u finale. Drago mi je što opet imamo izvanredan rezultat, ali ne smijemo da stanemo. Imamo još jednu utakmicu, u kojoj moramo da damo maksimum i uz pomoć ove predivne publike, nadam se, osvojimo zlato", izjavio je odlični primač servisa Nikić.

Mnogi stručnjaci i bivši asovi su po završetku prve faze takmičenja rekli da će Kuba biti opasniji protivnik od Brazila, koji je dogurao do finala bez poraza.

Kako je počeo meč, pokazalo se da su znali šta pričaju.

Eksplozivni momci sa Kariba poveli su sa 6:1 i 8:3, Srbija uspjela da uhvati priključak, ali se vidjelo da nema igru za preokret. Kubanci su na drugi tehnički tajm-aut otišli sa solidnih 18:15 i sa još nekoliko sjajnih poteza priveli set kraju - 0:1.

"Orlovi" su prvi put na turniru morali da se vade iz deficita i uspjeli su da to urade.

Doduše, protivnik im je u tome pomogao svojom nestrpljivošću i greškama. Kako je primjetio i srpski selektor Igor Kolaković, radi se o mladoj ekipi koja nije potpuno svjesna svojih velikih mogućnosti.

Drugi set praktično je bio završen na 16:9, ostatak su Miljković i drugovi iskoristili da podignu razliku i steknu dodatno samopouzdanje. Na 18:25 uzvratili su sa 23:11 i konačnih 25:13.

Treći set je poslije izjednačene igre pripao Srbiji zbog daleko pametnije igre u završnici. Bilo je 7:10, pa 15:13 i 16:15, ali na kraju bez neizvjesnosti - 23:19, pa 25:21. Ostalo je da se završi posao, međutim, nije moglo bez velikog napora.

"Orlovi" su većim dijelom četvrtog seta vodili sa dva do tri poena razlike, da bi Kuba izjednačila na 17:17. Blok Stankovića za 20:18 trebalo je da slomi tamnopute rivale, dogurali smo do dvije meč-lopte (24:22), ali su loš prijem i neuspješni napadi Miljkovića odnijeli te šanse.

Kuba je preokrenula na 24:25 i kada se činilo da bi pobjednik mogao biti dobijen tek u "taj-brejku", Stanković je izjednačio, a Miljković i Nikić iz kontri zapečatili sudbinu Kubanaca.

KOLAKOVIĆ: Čeka nas veliki posao

"Mislim da nismo svjesni koliko je ovo veliki uspjeh, igrati dva puta zaredom finale Svjetske lige. Hvala publici u Areni, bili su sa nama kada nam je bilo teško, protiv nadahnutog protivnika kao što je Kuba, koji nije ni svjestan svoje snage. Na sreću, popustili su poslije odličnog početka", prokomentarisao je Igor Kolaković.

U nedelju od 20 časova protiv Brazilaca, koji su tukli SCG u finalima 2003. u Madridu (2:3, peti set 29:31) i prije četiri godine na istom mjestu na kojem će biti odigrano ovo finale, u Areni (rutinski, 1:3).

Da li je došlo vrijeme da se naplate dugovi?

"Možemo sada da pričamo šta hoćemo, ali činjenica je da nas u nedelju čeka puno posla. Tek ako pobijedimo, moći ćemo da kažemo da je bio pravi čas za to. Prošle godine smo bili drugi, daćemo sve od sebe da se pomjerimo stepenicu više. Ali ne možemo ništa da obećamo", zaključio je selektor Srbije.

Brazil je u prvom polufinalu deklasirao Rusiju rezultatom 3:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC