• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Biće ovo divno Svjetsko prvenstvo

U nedjelju počinje takmičenje kojem se Milorad Čavić okrenuo odmah poslije finalne trke na 100 metara delfin u Pekingu prošle godine.

 Čavić: Biće ovo divno Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO

Svjetsko prvenstvo plivača u Rimu, među brojnim uzbuđenjima, trebalo bi da donese i reprizu kontroverznog okršaja Čavić - Majkl Felps sa Olimpijskih igara.

"Možete zamisliti kako je biti u poziciji u kojoj sam ja sada - oči svijeta su uprte u mene, kao u čovjeka koji bi trebalo da 'obori Felpsa'. Da budem iskren, to je odličan osjećaj pritiska i podrške u isto vrijeme. To je uvijek bila prava kombinacija osjećanja koja pokreću čovjeka da postigne ono najbolje. Trik je da ne dopustiš pritisku da te slomi prije nego što pravo uzbuđenje počne", napisao je Čavić na svom blogu.

"Srebrni" iz Pekinga poručuje da mu “nije prvi put da šeta tim parkom” i da će pronaći svoj put ako bude slušao srce.

"Nije Felps onaj kog se plašim. Plašim se rizika i odluka koje sam donio ove godine. Sudeći po onom što znam i osjećam, uradio sam mnogo stvari na PRAVI način i nadam se da će se to pokazati. Mentalno sam spreman da poletim. Dokazao sam sebi da sam podjednako dobar, ako ne i bolji nego prošle godine. Ako su moji proračuni tačni, biće ovo divno Svjetsko prvenstvo".

Najbolji srpski plivač već u devet ujutru će plivati kvalifikacije na 50 metara delfin, što smatra zagrijavanjem za kasnijih 100 metara.

Čavić piše da je iznenađen što su se visoko rangirani Francuzi, Buske i Levo, povukli iz trke kako bi se pripremili za štafetu 4x100 slobodnim stilom. Oni žele da se revanširaju Amerikancima za poraz na Olimpijadi.

"Bilo bi arogantno reći da je njihovo povlačenje meni olakšalo posao na 50 metara. Na vrhu liste favorita je Španac Munjoz, u Top 8 su Južnoafrikanac Šuman, Australijanci Loterstajn i Target, Danford iz Kenije. Neće biti mjesta za greške kada se dođe do finala".

Na 50 delfin takmičiće se i Ivan Lenđer, a odmah kreću i Čaba Silađi na 100 prsno i Đorđe Marković na 400 kraul.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC