• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Čavić u polufinalu, Lenđer i Silađi ne

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izborio je plasman u polufinale trke na 50 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

 SP: Čavić u polufinalu, Lenđer i Silađi ne Izvor: MONDO

Čavić je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mjesto rezultatom 22,93 sekunde, što je novi rekord Srbije, iza najboljeg na svijetu Španca Rafaela Munjoza Pereza (22,90).

Drugi srpski predstavnik Ivan Lenđer isplivao je sjajno vrijeme 23,51 sekund i popravio lični rekord za 14 stotinki, ali to ipak nije bilo dovoljno za plasman među 16 najboljih.

Lenđer je za samo tri stotinke ostao bez popodnevne polufinale trke na SP u Rimu, jer je Grem Mur iz Južne Afrike kao zadnjeplasirani ostvario rezultat 23,48 sekundi.

Čavić je u kvalifikacijama imao drugo vrijeme, jer su Munjoz i Južnoafrikanac Roland Šeman ostvarili identičan rezultat - 22,90 sekunde.

Čaba Silađi je u trci na 100 metara prsno takođe ostvario sjajan rezultat (1:00,20), što je za 39 stotinki bolje od njegovog prijavljenog vremena. To ipak nije bilo dovoljno za plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

Srpski reprezenativac, koji je jedan od najmlađih prijavljenih takmičara na šampionatu, isplivao je ukupno 18. vrijeme, i polufinale mu je izmaklo za 15 stotinki.

Najbolji rezultat u toj disciplini u kvalifikacijama ostvario je Australijanac Brenton Rikard, novim rekordom šampionata - 58:98 sekundi.

Najmlađi srpski reprezentativac po stažu Đorđe Marković nije uspio da izbori plasman u finale trke na 400 metara slobodnim stilom.

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo zadnju poziciju, odnosno u konkurenciji 94 takmičara pripalo mu je 34. mjesto, u vremenu 3:54,87 minuta.

Marković, koji kao i Milorad Čavić živi i trenira u SAD, podbacio je na Svjetskom prvenstvu u Rimu, jer je isplivao za više od dvije i po sekunde lošije vrijeme od svog najboljeg rezultata.

U toj trci, u kojoj svjetski rekord i dalje drži Jan Torp, najbolje vrijeme ostvario je Njemac Pol Biderman - 3:43,01 minuta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC