• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): "Delfini" otpisali domaćina!

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostaje u konkurenciji za medalje na Svjetskom prvenstvu u Rimu!

 VATERPOLO (SP): "Delfini" otpisali domaćina! Izvor: MONDO

U meču koji je pobjedniku donosio četvrtfinale sa Mađarskom, a poraženog tjerao u borbu za plasman od 9. do 12. mjesta, izabranici Dejana Udovičića savladali su Italiju rezultatom 7:5, po četvrtinama 1:1, 3:2, 2:1, 1:1.

Ni loša realizacija igrača više, ni gotovo duplo veći broj isključenja (13:7) ni na momente prljava igra domaćih vaterpolista, nisu u nedelju mogli da zaustave hrabre "delfine".

Ekipa koja je poslije poraza od Španije i neubjedljivog remija sa Australijom otvoreno počela da sumnja u svoj karakter, pokazala je protiv Italijana da je dostojna kapica koje su doskora nosili Vujasinović, Šapić, Ikodinović, Savić, Ćirić i Šefik.

"Azuri" su poveli preko Valentina Gala, izjednačio je Andrija Prlainović, a Duško Pijetlović početkom druge četvrtine donio Srbiji vođstvo koje više nije ispuštala.

Fenomenalna igra u odbrani krunisana je brzim plivanjem u kontre i polukontre, iz kojih su postignuta čak tri gola, uključujući pogodak Vanje Udovičića za konačnih 7:5, nešto više od pet minuta prije kraja utakmice.

Srbija je po igri trebalo da riješi meč dosta prije kraja. Pri rezultatu 4:3 "delfini" su dva puta pogodili stativu i promašili dva napada sa igračem više, da bi Milan Aleksić iz daljine poentirao poslije šest "posnih" minuta.

Kod vođstva od 6:4 prokockali smo četiri napada za odlazak na "plus tri", a Alesandro Kalkatera gotovo iz očaja smanjio na 6:5 (lopta se odbila od prečke do Sorove ruke i iza gol-crte).

Italijanima je potom poništen pogodak za izjednačenje (Rico šutirao poslije isteka napada), da bi Udovičić uplivao po lijevom boku i dug pas poslao u mrežu za 7:5 i veliku pobjedu.

Kapiten srpskog tima bio je strijelac i prethodnog gola, kada je odlično ispratio akciju Prlainovića i njegovu prečku lagano pretvorio u pogodak.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Gak, Du. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović, Go. Pijetlović. TRENER: Dejan Udovičić.

ITALIJA: Tempesti, Mistranđelo, Đorđeti, Buonokore, Galo 2, Felugo, Manđante, Rico, Figari, Kalkatera 3, Aikardi, Fiorentini, Negri. TRENER: Alesandro Kampanja.

REZULTATI BARAŽA ZA ČETVRTFINALE:


Kanada - Kina 9:5 (2:1, 2:0, 3:2, 2:2)

Njemačka - Crna Gora 9:8 (3:3, 1:2, 2:2, 2:1, 1:0, 0:0)

Australija - Rumunija 5:7 (1:2, 1:1, 1:2, 2:2)

PAROVI ČETVRTFINALA (utorak):

Mađarska - Srbija
Hrvatska - Rumunija
Španija - Kanada
SAD - Njemačka

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC