• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Milojević: Osvajaću još trofeja

Mladi teniser zadovoljan osvajanjem zlatne medalje na EP za igrače do 14 godina i najavio još uspješnih rezultata u nastavku karijere.

 Nikola Milojević: Osvajaću još trofeja  Izvor: MONDO

Milojević je na nedavno završenom EP za tenisere do 14 godina u Plzenu osvojio zlatnu medalju, poslije pobjede nad 16-godišnjim Britancem Kajlom Stivenom Edmundom (6:2, 6:0).

"Posebno su mi bili teški četvrtfinale i polufinale, ali uspio sam da prođem u finale, u kojem sam odigrao najbolji meč. Rijetko teniseri dobijaju priliku da učestvuju na ovako velikom turniru i zato sam veoma zadovoljan pobjedom. Ovaj trijumf je veliki podsticaj za nastavak moje karijere i trudiću se da osvojim još mnogo trofeja", rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Milojević je u januaru osvojio turnir u Tarbu, koji se smatra nezvaničnim prvenstvom svijeta, kao i turnir u Boltonu i tako je objedinio tri najveće titule za tenisere uzrasta do 14 godina.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović ocijenio je da je uspjeh mladog tenisera važan za sport u našoj zemlji i da će se savez potruditi da pomogne Milojeviću u nastavku karijere.

"U tom uzrastu niko nije ostvario bolje rezultate. Ovo je značajan uspjeh za njega, ali i za tenis i sport u Srbiji. Predstoji mu najteži period sazrijevanja od 14. do 18. godine, a obaveza Saveza je da ga podrži", rekao je Živojinović.

Predsjednik TSS rekao je i da je važno da Srbija dobije nacionalni teniski centar, kako bi mladi i talentovani igrači mogli pravilno da treniraju.

"Poznato je kako su naši vrhunski igrači počeli karijere. Zalažem se za izgradnju teniskog centra i po cijenu moje ostavke u Savezu. Treba da postoji Kuća tenisa, ali svijesni smo da je teško nabaviti sredstva. Država izdvaja 0,7 odsto iz budžeta za tenis, pomaže nam Ministarstvo omladine i sporta, ali to nije dovoljno. Moramo da štitimo interese tenisera", naglasio je Živojinović.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC