• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljekari: Masa van bolnice za desetak dana

Vozač Ferarija, koji je teže povrijeđen na treningu uoči trke u Mađarskoj, mogao bi da napusti bolnicu za desetak dana, saopštili ljekari.

 Ljekari: Masa van bolnice za desetak dana  Izvor: MONDO

Nakon detaljnih oftamoloških pregleda, utvrđeno je i da Brazilcu u udesu nije povrijeđeno oko, kako se prvobitno pretpostavljalo.

"Ukoliko dalji oporavak bude tekao ovim tempom, očekujem da bi Masa mogao da izađe iz bolnice u roku od deset dana", rekao je direktor Vojne bolnice u Budimpešti Peter Bačo.

On je, međutim, istakao da je zdravstveno stanje Mase i dalje ozbiljno.

"Želim da istaknem da uprkos veoma dobrom oporavku, priča još nije završena. Njegov život je potencijalno i dalje ugrožen, ali je ta opsanost iz dana u dan sve manja", rekao je Bačo.

Masin lični lekar Dino Altman rekao je da je Brazilac, otkako je izveden iz indukovane kome, sasvim svijestan i da je sa njegovim okom sve u redu.

"Njegovo zdravstveno stanje sve je bolje. Pravilno odgovara na pitanja na tri jezika i bez problema se orijentiše i zna šta je lijevo, a šta desno. Što je posebno važno, njegovo lijevo oko nije povrijeđeno i na njega normalno vidi", rekao je Altman.

Masu je u subotu na zvaničnom treningu na Hungaroringu iznad lijevog oka pogodio amortizer koji je otpao sa bolida Rubensa Barikela.

Ljekari Masu od ponedeljka ne uvode u indukovanu komu i skinut je sa respiratora, ali kako tvrdi direktor bolnice Bačo, još je rano govoriti o tome da li će teška povreda glave, uključujući u frakturu lobanje, ostaviti trajne posljedice na zdravlje vozača.

Takođe postoje ozbiljne indicije da Brazilac neće više moći da vozi trke Formule 1.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC