• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: I dalje nikome ne prijetimo

Srpski vaterpolo nastavio je niz sjajnih rezultata na šampionatima svijeta.

 Udovičić: I dalje nikome ne prijetimo  Izvor: MONDO

Srpska reprezentacija je šesti put zaredom - počevši od raspada SFR Jugoslavije i ukidanja sankcija - dogurala najmanje do polufinala SP.

Tim Dejana Udovičića eliminisao je aktuelnog vicešampiona iz Melburna 2007, ekipu Mađarske (10:9 poslije produžetaka) i za garantovano srebro igraće u četvrtak sa Hrvatskom ili Rumunijom.

"Mislim da smo po svemu zaslužili da pobijedimo. Da smo bili malo svježiji i odmorniji, mogli smo i ranije da riješimo meč, ali i ovako je dobro", rekao je selektor Srbije.

"Moramo odmah sve da zaboravimo. Pobijedili smo domaćina prvenstva, pa olimpijskog šampiona, sve to u kratkom periodu. I dalje nikome ne prijetimo, ali se nikoga i ne plašimo", dodao je on.

Filip Filipović, strijelac posljednjeg gola na četvrtfinalnoj utakmici, izjavio je da je "naučna fantasika igrati po ovakvom suncu, pogotovo sa Mađarima".

"Oduševljen sam kako smo djelovali kao ekipa. Mađari će morati još da nas sačekaju. Slađe je što smo ih dobili u produžetku, ali sada ne smije da bude euforije. Idemo kao finalu".

Kapiten ekipe, Vanja Udovičić; konstatovao je da su "delfini" pokazali da su prava ekipa.

"Ponosan sam! Vodili smo 5:2, gubili 5:7, ostali bez obojice centara. Tada smo pokazali šta možemo. Mnogima smo zatvorili usta. Igrali smo za sebe, stručni štab, ali ovo je prije svega pobjeda za Srbiju. Imamo još dvije utakmice do medalje. Rasterećni smo, najopasniji smo kada nemamo šta da izgubimo".


Prlainović: Drama karijere

Andrija Prlainović pružio je još jednu majstorsku partiju.

"Ovo mi je bila najdramatičnija utakmica u karijeri. Mađari su preokrenuli rezultat u trećoj četvrtini i bilo je zaista teško da se vratimo. Pokazali smo karakter i sada je sve na nama. Nadam se da nećemo stati u polufinalu".

"Potpuno ludilo od utakmice. Pokazali smo srce, dušu, kvalitet, ali još ništa nismo uradili. Tek smo među četiri ekipe", dodao je Marko Avramović.

Strijelac dva neprocijenjivo vrijedna gola bio je Milan Aleksić.

"Katastrofa je igrati po suncu. Moramo da vidimo zašto smo pali polovinom utakmice, mada je najvažniji kraj. Takođe moramo da što prije zaboravimo ovu pobjedu. Predstoji nam najvažnija utakmica".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC