• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Ide Viktor, kraj za Krajinovića

Troicki u Melburnu nastavio sa dobrim partijama kao u Sidneju, dok je Filip Krajinović eliminisan u prvom kolu

Viktor Troicki je posle osvajanja trofeja na turniru u Sidneju poručio da će, uprkos teškom i gustom rasporedu, nastaviti sa dobrim partijama i na Australijan Openu - i ispunio je obećanje.

On je slavio u prvom kolu. Pobedio je Jiržija Veselog iz Češke sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:3 i izborio plasman u drugu rundu.

Čehu, koji je 63. teniser sveta, dozvolio je da se razmaše samo u drugom setu, kada je izgubio gem na svoj servis (3:5), što je ovaj iskoristio, ali je nakon toga srpski igrač ponovo preuzeo kontrolu igre i sa još tri brejka zadao mu konačan udarac.

Viktor će u u drugom kolu igrati protiv Leonarda Majera iz Argentine, koji je u Melburnu postavljen za 26. nosioca. On je na startu takmičenja pobedio Džona Milmana iz Australije - 6:3, 6:3, 6:2.

Srpski teniser, koji sada zauzima 54. mesto na ATP listi, protiv 26. na svetu nikada do sada nije igrao u karijeri.

Troickom je ovo šesto učešće na Australijan Openu u glavnom žrebu, a najbolji rezultat napravio je 2011. kada se plasirao u treće kolo, a zatim je predao taj meč Novaku Đokoviću u drugom setu.

Pre ove pobede u Melburnu je igrao 2013. kada je eliminisan u prvom kolu od Radeka Štepaneka u maratonskom meču koji je igran u pet setova.

Izuzimajući Viktorov uspeh, veoma loš dan za srpske tenisere upotpunio je Filip Krajinović. I on je kao i Ana Ivanović i Bojana Jovanovski pretrpeo poraz na startu takmičenja u Melburnu.

Krajinovića je na prvom nastupu u karijeri na Australijan Openu eliminisao domaći igrač Sem Grot rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:4), 6:4.

Australijanac, koji je trenutno 82. na ATP listi, posao je završio za nešto manje od dva sata, a srpski igrač samo mu je u drugom setu pružio nešto jači otpor.

Protivnik Grota u drugom kolu biće pobednik meča Tanasi Kokinakis (Australija) - Ernests Gulbis (Letonija).

Krajinović je prvi put igrao u glavnom žrebu turnira u Melburnu, jer je prošle godine eliminisan na startu kvalifikacija od Flavija Ćipole.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC