• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: BiH apsolutno zaslužuje osminu finala!

Autor mondo.ba

Uprkos drugom porazu na Svjetskom prvenstvu u Kataru od Makedonije, selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković zadovoljan je partijom svojih izabranika. "Ovakvom igrom apsolutno zaslužujemo drugi krug", kaže Marka.

Na konferenciji za štampu poslije poraza od Makedonaca (25:22), popularni Marka je izjavio da je ponosan na svoju ekipu i ono što su pokazali.

"Ponosan sam na svoju ekipu i na ono što smo danas pokazali. Tek smo današnjom utakmicom ušli u turnir i preboljeli početnu nervozu. Iskreno nisam se nadao ni sam da će se moji igrači nakon početnih 1:6 za kratko vrijeme uspjeti vratiti u meč. Time smo pokazali ogroman karakter, jer uopšte nismo svojom krivicom gubili tolikom razlikom", rekao je Marković, a prenio "Sport Avaz".

Selektor "zmajeva" je dodao da s prikazanom igrom protiv Makedonije, BiH zaslužuje plasman u osminu finala Mundijala, a po njegovom mišljenju, realan rezultat meča bio je remi.

"Ovakvom igrom apsolutno zaslužujemo drugi krug, a da je bilo realnosti, bilo bi neriješeno i mislim da je to objektivno i rezultat koji je trebao stajati na semaforu na kraju. Možda izlizana priča, ali Makedonija je puno iskusnija od nas i to je bilo presudno u ovako izjednačenoj utkamici".

Pivot BiH Muhamed Toromanović, koji je bio strijelac tri gola, bio je jako ljut i razočaran zbog poraza.

"Ne znam šta je razlog, pa da se istim igračima ponavljaju već nekoliko puta iste greške. Opet smo imali pobjedu serviranu kao na pladnju, nakon što smo se uspjeli vratiti iz mrtvih, ali ponovo nismo iskoristili sve svoje šanse. Nismo čak ni bili previše umorni, oni su igrali sa samo tri beka, dok smo mi rotirali bekove, što je realno bio njihov hendikep, ali opet na žalost smo poraženi".


Mirsad Terzić je razloge za drugi poraz na šampionatu svijeta našao u "glupostima u napadu".

"U napadu smo izgubili utakmicu. Niko se ne naigra na našu odbranu. Gluposti u napadu nas koštaju već drugu utakmicu. Možda je to zbog neiskustva. Ne mogu reći da se ne borimo, izgaramo, ali žao mi je jer nas niko ne dobije zato što su kvalitetniji ili nas nadigraju već im damo ključne lopte i završi se s tri razlike".

Čak 20 grešaka odnosno izgubljenih lopti, BiH je imala u napadu protiv Makedonije.

"Kad izračunamo greške, mislim da sami sebe pobijedimo. Nadam se da ćemo smanjiti greške", naglasio je lijevi bek mađarskog Vesprema.

Rukometaši BiH u utorak imaju slobodan dan, a u srijedu se sastaju sa selekcijom Tunisa, i ukoliko zabilježe pobjedu, definitivno će izboriti plasman u drugi krug.

Pogledajte najzanimljivije detalje utakmice BiH - Makedonija.

Makedonija - BiH
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC