• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor nastavlja da pobeđuje, sledi mu veliki test

Autor mondo.rs

Troicki je u sredu rano ujutru eliminisao (26) Majera u četiri seta i zakazao meč sa teniserom kog nije pobedio od 2009. godine.

Viktor Troicki nastavio je seriju pobeda u Australiji i plasirao se u 3. kolo najvažnijeg turnira u ovom delu sezone, prvog gren slema, Australijan Opena!

Po istom šablonu po kom je savladao Jiržija Veselija iz Češke, u 1. kolu (6:3, 3:6, 6:2, 6:3), Troicki je u sredu rano ujutru po našem vremenu izbacio i 26. nosioca, Leonarda Majera iz Argentine - 6:4, 4:6, 6:4, 6:0, posle dva sata i 29 minuta velike borbe.

Naredni protivnik, 54. teniseru sveta biće (7) Tomaš Berdih, Čeh koji je u prva dva kole deklasirao i Alehandra Falju iz Kolumbije i Jirgena Melcera iz Austrije, obojicu rezultatom 3:0. Melcer se držao u prvom setu, samo - 7:6, 6:2, 6:2.

Posle poraza u pojedinačnoj, Jelena Janković i Dušan Lajović poraženi su i u konkurenciji parova, tako da je Australijan Open za njih završen već u 1. rundi. Jelenu Janković i Aranču Para-Santonju iz Španije pobedio je poljsko-slovenački par Klaudija Jans-Ignačik/Andreja Klepac rezultatom 7:6 (7-5), 5:7, 7:6 (7-2), dok je Lajovića i Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha savladala izraelsko-filipinska kombinacija Džonatan Erlih/Trit Huej rezultatom 6:3, 6:7 (3-7), 6:3.


Protiv 29-godišnjeg Berdiha, godinu dana mlađi Beograđanin ima negativan skor od 1:5, uz podatak da je dobio prvi susret 2009. godine i potom izgubio svaki bez dobijenog seta.

Troicki je na turnirima u Brizbejnu, Sidneju i Melburnu dobio 12 od 13 mečeva do sada, uz jednu osvojenu titulu. Plasman u šesnaestinu finala Ozi Opena doneo mu je 90 ATP poena, a podvig u meču sa Berdihom duplirao bi tu sumu i svakako mu doneo značajan napredak na rang listi.

Plasman među 32 najbolja doneo je Troickom nagradu od 97.500 australijskih dolara. Ukupan nagradni fond 103. gren slema u Melburnu iznosi 40 miliona aus. dolara.



POBEDA ZIMONJIĆA

Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši plasirali su se u drugo kolo pošto su pobedili rusko-kazahstanski par Tejmuraza Gabašvilija i Mihaila  Kukuškina rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:3).

Osmi nosioci će u drugom kolu igrati protiv Španaca Pabla Karena Buste i Giljerma Garsije Lopesa. Španski par je u prvom kolu pobedio češki dubl Františeka Čermaka i Jiržija Veselija - 6:3, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC