• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Svaka riječ je suvišna...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

"Svima je jasno sve, svaka riječ je suvišna", rekao je za MONDO popularni Marka nakon utakmice sa Tunisom.

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković očekivano je bio vrlo razočaran ali i ponosan na svoj tim poslije poraza od Tunisa 27:24 (15:14) na Svjetskom prvenstvu u Kataru i vjerovatnog oproštaja od osmine finala.

Tunižani su na krilima svog golmana Mašeda Hamze, ali i portugalskih sudija pobijedili "zmajeve" i u posljednjem kolu im treba pobjeda, pod uslovom da se dogodi čudo i BiH savlada Hrvatsku, da osiguraju drugi krug.

"Praktično je gotovo, teško je vjerovati da će se nešto promijeniti u posljednjem kolu. Ipak, zadovoljan sam igrom svog tima i načinom na koji su se borili, ali s druge strane, sam već istakao na konferenciji za štampu da će Mundijal ostati siromašniji neigranjem BiH. Mislim da smo u našoj grupi uz Hrvate igrali najljepši rukomet", rekao je popularni Marka u izjavi za MONDO iz Dohe.

Iako su izvještači brojnih domaćih i inostranih medija naveli ljude u crnom kao ključne za poraz, Marković nije želio previše da govori o toj temi.

"Ni juče nisam rekao da su nam uzeli tri gola protiv Makedonije i da smo imali dva neregularna isključenja. A za večeras je sve viđeno ko je gledao utakmicu. Svima je jasno sve, svaka riječ je suvišna", dodao je selektor BiH.

Prema njegovom mišljenju ovakvo dijeljenje pravde nije plod slobodnog uvjerenja, već od "nekog" isplanirana strategija.

"Namjera se vidjela, 'guraju' se određene ekipe nauštrb nas. Svi su imali određene bonuse. Mnogi su nas potcijenili, nisu očekivali otpor jedne male zemlje, koja je u Katar poslala oslabljenu ekipu i još bila 'nakrnjena' povredom Koste Savića... Niko nije očekivao da možemo parirati svima", izjavio je Marković insinuirajući da iza sudijskih odluka stoji Svjetska rukometna federacija (IHF).

Složio se s našom ocjenom da je najslabiji dio reprezentacije BiH bila desna strana na kojoj se nisu našli mnogi povrijeđeni rukometaši.

"Desna strana nam je jeste bila problem i u odbrani i napadu, ali prezadoovljan sam odbranom, a većim dijelom i napadom u meču sa Tunisom. Realizacija je malo 'škripala' i tome ćemo posvetiti posebnu pažnju u budućnosti".

Potom se ponovo vratio na suđenje...

"Svjesni smo svi da smo pokradeni. Mi smo se juče vratili sa 6:1, na 7:6 (protiv Makedonije, prim.aut), ali na žalost nismo Francuska da to možemo da uradimo pet, šest puta...Ali, opet imamo budućnost, naš tim čine klinci, koji su odigrali fantastično uz iskusnijeg a rovitog Nikolu Prcea i Muhameda Toromanovića. Čak su i njemački mediji analizirali meč sa Tunisom i zaključili da je Bosna zaslužila plasman dalje".

"Zmajevima" još predstoji jedna utakmica (najvjerovatnije) protiv Hrvatske u petak s početkom u 17 časova i teško će biti psihički pripremiti ekipu poslije ovakvog poraza.

"Mi idemo da pobijedimo svaki meč makar i prijateljski, a kamoli utakmicu na SP. Hrvati su dosad pokazali najviše na turniru i biće teško. Pokušaćemo se spremiti što više možemo i daćemo maksimum", podvukao je banjalučki rukometni stručnjak i dodao da su "glavni pretendenti za medalje uz Hrvate, Nijemci i Šveđani".

Takođe nije želio da otpiše ni selekciju domaćina, čije boje brani Dobojlija Danijel Šarić.

"Oni sebe vide u završnici, moraju da budu tamo, imaju dobar tim, a mi smo protiv njih vodili tri razlike. Možda naše suđenje 'odatle duva', jer bi im sigurno bili neugodan rival u nastavku takmičenja. Poslije tog meča s nama, Katar se otrijeznio i vjerujem da će ući u završnicu jer imaju dva najbolja golmana na svijetu", zaključio je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC