• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Poraz za kraj, ali i novi početak "zmajeva"

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Rukometna reprezentacija BiH završila je nastup na SP u Kataru ubjedljivim porazom od Rusije 42:28 u meču za 19. mjesto. "Zmajevi" su uprkos tome ostavili dobar utisak u Kataru i pokazali da su ekipa koja ima lijepu budućnost.

Rukometaši BiH su porazom okončali debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu, ali pamtiće ga u mnogo ljepšem svjetlu i po mnogo boljim igrama koje su im zamalo donijele prolaz u eliminacionu fazu.

Nedostajalo je malo sreće i mnogo više iskustva i sudijske pravde da se nađu u osmini finala, pa su izabranici Dragana Markovića na kraju razigravali za plasman od 17. do 24. mjesta.

Poslije poraza od Bjelorusije, "zmajevi" su u utorak u Duhail areni u Dohi savladani i od snažne Rusije rezultatom 42:28 i na kraju su zauzeli 20. mjesto.

Meč sa Rusima bio je na pragu onog velikog, takmičarskog i neizvjesnog, ali na kraju se, kao što to obično biva poslije mnogo odigranih utakmica i eliminacije iz grupne faze, sveo na egzibiciju u kojoj su glavnu riječ ipak imali Rusi.

Mnogo duže od efektnih poteza ruskih rukometaša u finišu utakmice sa BiH, pamtićemo ipak one naših rukometaša sa starta prvenstva kada su prvo savladali Iran, a potom bili u egalu sa Austrijancima, Makedoncima i Tunižanima i umalo da dođu do druge pobjede koja bi im donijela nokaut fazu.

Navijači BiH, ljubitelji rukometa i sami igrači i stručni štab ne trebaju tragično da shvate ovaj rezulatski neuspjeh jer ovo je bio prvi, nadamo se, u nizu nastupa na velikim takmičenjima.

Bilo je to dragocjeno iskustvo za "zmajeve" koji su pokazali da su ekipa za veliki respekt i koji sada trebaju da se okrenu kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Snažan temelj je udaren, ovu reprezentaciju samo treba nadograđivati.

U utorak poslijeposne odigrali su bh. rukometaši dobro prvih dvadesetak minuta meča u Duhail areni u Dohi i vodili sve do 14:14, a poslije toga Rusi su preuzeli vođstvo i iskoristili dva igrača više u finišu prvog poluvremena da naprave značajniju razliku.

Ekipa Dragana Markovića, nije uspjela da smanji rezultat na samom kraju prvog poluvremena uprkos činjenici da je jedan od ruskih rukometaša zaradio isključenje na četiri minute pa se na odmor otišlo sa rezultatom 20:16.

Na početku drugog poluvremena BiH je došla na dva razlike 22:20, ali je uslijedila serija 5:0 Rusa, koju nije uspio prekinuti ni Terzić sa sedam metara pri rezultatu 25:20.

Tek golom Malinovića u 42. minutu ona je okončana, ali uslijedio je novi nalet Rusa koji su vrlo brzo stigli i do dvocifrene prednosti (31:21), uprkos pokušaju selektora Dragana Markovića da to osujeti tajm autom.

Golman Levšin bio je sjajan na golu i branio pokušaje "zmajeva" a njegovi saigrači brzo i efikasno su završavali kontranapade i prednost je rasla do konačnih 42:28.

Iran je završio na 21. mjestu savladavši Saudijsku Arabiju 26:22, dok je pretposljednju 23. poziciju na SP zauzeo Čile nakon što je pobijedio Alžir 30:28.

Od 17 časova u meču za 17. mjesto igraju Bjelorusija i Češka.

Na SP sutra se igraju utakmice četvrtfinala u kojima će se sastati: Hrvatska – Poljska, Katar – Njemačka, Slovenija – Francuska, Danska – Španija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC