• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: "President’s Cup" nije mjerilo "zmajeva"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Dragan Marković djelimično je zadovoljan debitantskim nastupom "zmajeva" na Svjetskom prvenstvu u Kataru. "Do Tunisa OK ako zanemarimo neke početničke greške, a poslije smo bili desetkovani".

 Marković: "President’s Cup" nije mjerilo "zmajeva" Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Na svom istorijskom nastupu na Mundijalu, "zmajevi" su osvojili 20. mjesto. Ostvarili su startnu pobjedu nad Iranom, a onda u okviru Grupe B upisali četiri poraza - najprije od Austrije, Makedonije, Tunisa i na kraju Hrvatske, oprostivši se od daljeg takmičenja.

U izjavi za naš portal, selektor Marković u zavisnosti iz kojeg ugla posmatra i jeste, ali i nije zadovoljan istorijskim učešćem BiH na šampionatu planete.

"Ako gledamo da je na prvenstvu učestvovalo 24 tima, a da mnogo odličnih selekcija nije ni izborilo plasman na Mundijal, onda moram da budem zadovoljan…", rekao je popularni Marka, a onda u jednom dahu nastavio uz ono čuveno "ali"…

"Ali, nisam i ne mogu biti zadovoljan zbog neprolaska u drugi krug! Imali smo tri ‘meč lopte’ i nismo uspjeli zbog nekih naših grešaka, ali i poznatih previda arbitara protiv Tunisa. Posebno mi je žao jer sam uvjeren da bi protiv Španije odigrali dobru utakmicu u osmini finala".

"RANO JE ZA BJELORUSIJU"

Naše pitanje o Bjelorusima, mogućim ključnim rivalom u trci za Evropskim prvenstvom 2016. godine u Poljskoj, pod uslovom da "zmajevi" dva puta pobijede Litvaniju, Marković nije želio da komentariše.

"Rano je da pričamo o kvalifikacijama za EP, ima vremena za to", rekao je selektor BiH.

Kad je praktično "dobijena" utakmica protiv Tunisa izgubljena i kad su igrači postali svjesni da od prolaska u drugi krug neće biti ništa, bilo je teško psihički oporaviti igrače zbog nepravde. Uslijedili su porazi u tzv. "President’s Cupu" od Bjelorusije i Rusije…

"Te utakmice za plasman odnosno ‘President Cup’ nije i ne smije biti naše mjerilo jer smo te susrete igrali bez pola ekipe. Povrijeđenih je bilo mnogo, da ne nabrajam njihova imena. Posebno desetkovani smo bili protiv Rusije gdje sam na raspolaganju imao sedam igrača, a i oni su bili roviti", dodao je selektor ‘zmajeva’ i složio se s našom konstatacijom da su lošijim partijama "kumovali" i psihološki padovi igrača poslije ne baš "čistog" poraza od Tunižana.

"Moguće da je malo bilo teško igrati zbog šoka jer smo nezasluženo eliminisani, ali momci su u ovom trenutku dali svoj maksimum".

Prema njegovim riječima. šampionatu u Kataru, koji ulazi u samu završnicu najviše su nedostajali navijači, ali je priznao da je bilo još nekih "sitnih" propusta u organizaciji Mundijala.

"Dvorane su lijepe, ali su bile poluprazne i sigurno je lakše i ljepše igrati pred publikom. Katar zbog daljine razumljivo nije neka top destinacija za rukometne navijače. Osim toga, organizatori se u pojedinim trenucima nisu baš najbolje snašli oko nekih običnih stvari, rasporeda prevoza i slično", zaključio je selektor "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC