• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar u polufinalu! Šariću milion!?

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Istorijski uspjeh azijske selekcije, domaćina Svjetskog prvenstva (SP). Među četiri i Španija, Francuska i Poljska.

Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje se trenutno održava u Kataru, ostaće upamćeno po velikom uspjehu domaće reprezentacije, legije kvalitetnih stranaca.

Ekipa koju trenira španski trener Valero Rivera, a u kojoj igra ogroman broj internacionalaca, pobijedila je u srijedu uveče selekciju Njemačke i plasirala se u polufinale!

Katar - Njemačka 26:24

Prema nezvaničnoj, ali u nekoliko zemalja objavljenoj informaciji, reprezentativci Katara biće za taj uspjeh nagrađeni sa po milion dolara! Među njima je i srpski golman Danijel Šarić (na slici), koji je branio za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a potom za Bosnu i Hercegovinu.

Iskusni čuvar mreže bio je heroj pobjede domaćina. "Skidao" je zicere, odbranio veliki broj prilika i sludio protivnike. Uz očekivanu pomoć sudija, "panceri" nisu imali šansu, već su gubili još od prvog poluvremena. Oni su došli na turnir pozivnicom.

Selekcija Katara prva je azijska selekcija koja se plasirala među najbolje četiri reprezentacije na svijetu. Boje bogate zemlje na SP brane i Cetinjanin Žarko Marković, Eldar Memišević, rođen u Maglaju, BiH, Baranin Goran Stojanović, Španac Borha Vidal, Nikšićanin Jovo Damjanović, Kubanac Rafael Kapot, Egipćanin Hasan Mambruk...

POLJSKA-HRVATSKA 24:22


U drugom četvrtfinalu, Poljaci su eliminisali Hrvate rezultatom 24:22 i oni će se protiv Katara boriti za plasman u finale. Hrvatska tako nije uspjela izboriti petu uzastopno polufinale na velikim takmičenjima. Velikih udarac za Hrvatsku u danu kada su saznali da će se od rukometa na ljeto oprostiti Ivano Balić, jedan od najboljih svih vremena.

"Čestitke Poljacima na pobjedi. Previše smo zicera promašili. Prelomilo se u 48. minuti kada smo dobili bezveze gol i dvije minute suspenzije bez razloga. Tu nam se razbio ritam", rekao je selektor Hrvatske Slavko Goluža.

Igor Vori teško je dolazio do riječi.

"Čestitke Poljacima na pobjedi. Čestitam saigračima na borbi do samog kraja. Nismo uspjeli ovaj put. Najbitnije je da se probamo dignuti u glavama što prije. Čekaju nas još dvije utakmice. Rekao sam da bi bilo lijepo pobjedom za završimo. U prvom poluvremenu smo imali veliki problema, usporili su nas. U drugom poluvremenu otvaramo odlično, oni su se prepali uspjeli su se vratiti i pobijediti", rekao je Vori..

U drugom polufinalu sastaće se aktuelni svjetski šampion Španija i Francuska. Španci su u polufinalu pobijedili Dansku 25:24, golom Kaneljasa u posljednjoj sekundi,  dok su Francuzi imali lakši posao protiv Slovenije 32:23.

Utakmice će biti odigrane u Dohi i Lusailu, u kojem će biti vođene i polufinalne borbe, kao i veliko finale, zakazano za 1. februar. Titulu brane Španci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC