• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar i Francuska boriće se za zlato!

Autor mondo.ba

Danijel Šarić sjajnim odbranama vodio je Katar do finala Svjetskog prvenstva u kojem će se za zlato boriti protiv Francuske. I "trikolori" poslije polufinala slave golmana, Tijerija Omejea. Zahvaljujući njemu, Španija je poražena 26:22.

U finalu Svjetskog prvenstva igraće Francuska i Katar!

Biće to duel Davida i Golijata, okršaj četverostrukog svjetskog prvaka na jednoj i prve azijske selekcije koja je ikada izborila finale na drugoj strani!

Olimpijski pobjednici iz Londona 2012, Francuzi su do finala stigli pobjedom nad aktuelnim svjetskim šampionima, Španijom rezultatom 26:22.

Bio je to pravi spektakl u kojima se svjetski rukometni krem nije nimalo štedio, na parketu Lusail arene viđena je prava muška utakmica, neizvjesna do samog kraja.

Francuska jeste vodila čitavu utakmicu, ali braća Karabatić, Ernandez, Soraindo, Omeje i ostali nisu se ni na trenutak smjeli opuštati, jer Španija je konstantno bila za vratom ne dozvolivši da im se protivnici odlijepe na nedostižnu prednost.

 Prvo poluvrijeme Francuzi su završili sa četiri gola prednosti 18:14, a u drugih 30 minuta viđena je rovovska borba, čvrste odbrane na granici grubosti i mnogo manje golova.

Za to su najzaslužniji bili raspoloženi golmani, a prednjačio je čuvar mreže Francuske, Tijeri Omeje koji je branio na vrhunskom nivou.

U dva navrata Španci su stigli na gol zaostatka, ali nisu uspjeli da dođu i do izjednačenja, a sve je bilo gotovo kada je prvo Porte na isteku pretposlejednjeg minut zabio za 25:22, a potom, desetak sekundi kasnije, Omeje odbranio sedmerac Viktoru Tomasu.

Pitanje pobjednika bilo je odlučeno, a Gigu je samo još iz kontranapada „ovjerio“ pobjedu Francuske i prolaz u finale.

Upravo je on bio najefikasniji u redovima Francuza, sa pet golova, ali igrač utakmice bio je Omeje koji je upisao 20 odbrana. Kod Španije, Ugalde i Kaneljas postigli su po pet golova.

Španija će predati krunu, a za nju će se Francuska boriti protiv Katara koji je danas u prvom polufinalnom meču savladao Poljsku 31:29, predvođen maestralnim Danijelom Šarićem.

U punoj Lusail Areni pred 15.000 gledalaca ekipa selektora Valera Rivere došla je do trijumfa u meču u kojem je gotovo svo vrijeme vodila i kontrolisala utakmicu.

Na poluvremenu je bilo 16:13, a potom je Katar u 36. minutu stigao i do pet poena prednosti 19:14. Seriju domaćina prekinuo je Jurecki iz sedmerca poslije tajm auta Poljske.

Danijel Šarić bio je maestralan na golu i u nekoliko navrata sprečavao je Poljake da dođu na minus dva, a to im je tek uspjelo u 52. minutu (23:21).

 Do kraja utakmice rukometaši Katara nametnuli su svoj ritam pa se igralo gol za gol. Poljaci su pogađali iz brzih napada i održavali nadu da mogu bar do izjednačenja, ali im odbrana nije bila jača strana. Vrlo često zaboravljali su na šest metara igrače Katara koji su dobijali loptu iza odbrane i pogađali.

Katar je tako stigao do trijumfa 31:29, a Poljska će morati da se zadovolji borbom za bronzanu medalju. Nisu se Poljaci lako mirili s porazom, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ironično su aplaudirali sudijama aludirajući da je njihov kriterij bio naklonjen domaćinu.

Najefikasniji u selekciji Katara bili su Kapote i Malaš sa po šest golova, ali prvo ime ove selekcije i ovog polufinala je Danijel Šarić koji je poslije 12 odbrana proglašen za igrača utakmice. U redovima Poljske Mihal Jurecki postigao je osam golova, a Jurkevic je dodao šest.

Izvor: MONDO

Selekcija Katara imala je ogromnu podršku sa tribina Lusail Arene, a među njihovim navijačima su  i na ovoj utakmici bila dvojica Banjalučana, Aleksandar Grbić i Damir Jaskić. Baš kao i u prethodnim utakmicama i ovog puta donijeli su sreću svojim prijateljima, golmanu Danijelu Šariću, fizioterapuetu Katara, Borisu Vrhovcu i rukometašima domaće selekcije.

"Trikolori" će u nedelju od 19.15 pokušati da dođu do svog petog zlata na prvenstvima sveta. Meč za treće mesto, između Španije i Poljske, igraće se od 16.30.

U mečevima za plasman od 5. do 8. mjesta Hrvatska je savladala Njemačku 28:23, a Danska selekciju Slovenije rezultatom 36:33. Hrvatska i Danska boriće se za 5. mjesto, a Njemačka i Slovenija igraće za 7. poziciju.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cojle

Vidim ista ta dvojica okacila Bosansku zastavu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC