• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvalifikacije za LŠ u Banjaluci ili Holandiji?

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Turnir kvalifikacija za EHF Ligu šampiona igraće se u Banjaluci, ukoliko RK Borac odluči da prihvati domaćinstvo. Ukoliko Banjalučani odustanu, igraće se u Holandiji.

 Borac domaćin turnira kvalifikacija za Ligu šampiona Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Domaćin kvalifikacionog turnira za EHF Ligu šampiona odlučen je u petak, a volja žrijeba bila je da to bude banjalučki Borac m:tel!

Turnir bi se trebao igrati u Banjaluci, ali moguće je da RK Borac m:tel, kako je ranije najavio, odustane od njegove organizacije, jer bi to bio dodatni trošak za banjalučki klub.

Očekuje se konačna odluka Banjalučana, a ukoliko RK Borac odustane od domaćinstva, putovaće u Holandiju, pošto je žrijebom odlučeno da Sitard, grad iz kojeg dolazi ekipa Limburg Lajons bude prvi rezervni domaćin.

Ukoliko i oni odustanu od domaćinstva to pravo pripašće norveškom Elverumu, a potom ono pripada austrijskoj ekipi Alpla Hard s kojom će se Borac sastati u polufinalu kvalifikacionog turnira.

Pobjednik kvalifikacionog turnira učestvovaće u Grupi D Lige šampiona, koja se zajedno sa grupom nalazi u slabijoj diviziji od 12 klubova, dok je najboljih 16 klubova evrope žrijebano u elitnu diviziju, odnosno grupe A i B.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa sa kvalifikacionog turnira igraće u trećem kolu EHF Kupa, dok će četvrtoplasirani krenuti od drugog kola.

U Grupi D EHF Lige šampiona takmičiće se Metalurg, Skjern, Motor Zaporožje, Kadeten Šafhauzen, Baja Mare i pobjednog turnira kvalifikacija na kojem učestvuje RK Borac, dok će u Grupi C igrati La Rioha, Meškov Brest, Čehovski Medvedi, Porto, Vojvodina i Tatran Prešov.

U elitnoj diviziji u Grupi A igraće osam klubova, to su: Kil, Vesprem, PSŽ, Celje, Zagreb, Bašiktaš, Visla i Flensburg,

U Grupi B su Barselona, Kilce, Vardar, Kolding, Pik Seged, Rajn-Nekar Loven, IFK i Monpelje. Pobjednici grupa A i B idu direktno u četvrtfinale, dok ekipe od drugog do šestog mjesta idu u osmini finale gdje će se boriti sa pobjednicima grupa C i D.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC