• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Borac m:tel "pao" u finišu!

Autor mondo.ba

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel poraženi su od Spartaka Vojput u Subotici 32:29 (13:14) u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni SEHA lige, koja je igrana u subotu u okviru trećeg kola.

Iako su nastupili bez Miloša Nježića i Mladena Bake Bojinovića, Banjalučani su od starta nemetnuli svoju igru, prednost je od početka bila na strani crveno-plavih u razmaku od nekoliko golova, najviše +5 (2:7) u 10. minutu, ali su Subotičani u finišu ipak uspjeli da smanje, a onda u posljednjem minutu i da stignu do izjednačenja pogocima Slobodana Čupića i Bojana Županjca.

Međutim, da Borac ipak na odmor ode sa prednošću postarao se Srđan Trivundža za "plus jedan" (14:13).

U nastavku se uglavnom igralo "gol za gol", Banjalučani su stalno vodili, ali su uporni Subotičani svoju prvu prednost stekli u 45. minutu kad je Vukašin Rakocija pogodio za 23:22, a potom i Veselin Jelić za "plus dva".

Tu razliku održavao je Spartak sve do šest-sedam minuta pred kraj utakmice, kada su Vujović sa dva vezana gola i Mirko Mikić anulirali prednost za 26:26.

Isti akteri banjalučke ekipe su na tri minuta do kraja ponovo uspjeli da prebace vođstvo u korist Borca m:tel (27:28), da bi potom Bojan Županjac s dva gola opet vratio "vodu na vodenicu" Subotičana.

U posljednjem minutu, zatajio je napad crveno-plavih, pa je Spartak s tri gola u posljednjem minutu stigao do najveće prednosti i prve pobjede u SEHA ligi.

Ovo je bio prvi poraz crveno-plavih, a Subotičani su dosad odigrali četiri meča u kojima su upisali neuspjehe protiv Meškov Bresta i Tatran Prešova, te remizirali sa novosadskom Vojvodinom.

U timu Igora Rađenovića najbolji su bili Davorin Vujović sa sedam golova, Stefan Janković je postigao pogodak manje, iskusni Srđan Trivundža je četiri puta pogađao mrežu Spartaka, dok su po tri pogotka uknjižili Ratko Nikolić i Boris Šekarić. Golman Banjalučana Tibor Ivanišević je sakupio 10 odbrana.

Kod Spartaka, koje predvodi trener Branislav Zeljković, prva imena bili su Bojan Županjac sa osam i Vukašin Rakocija sa dva gola manje.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nevjerovatno

Nevjerovatno da je Borac pao i od Spartaka koji je 5. liga u rukometu. A pričali su o evroligaškim nadmetanjima. Kome oni mažu oči

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC