• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napred "orlovi" u američkom fudbalu!

Autor mondo.rs

U okviru meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo B grupe, reprezentacija Srbije dočekuje Mađarsku, u subotu 10. oktobra, na stadionu SC "Voždovac" (Stadion Shopping Centar), u 14 časova.

 Američki fudbal Srbija Mađarska Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ispisuje novu stranicu istorije ovog sporta u ove zemlje, pošto će prvi put odigrati zvaničan meč na svom terenu!

U okviru meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo B grupe, reprezentacija Srbije dočekuje Mađarsku, u subotu 10. oktobra, na stadionu SC "Voždovac" (Stadion Shopping Centar), u 14 časova.

Za 10 godina postojanja Srpske asocijacije američkog fudbala, Srbija je odigrala samo dve utakmice na domaćem terenu, pa je ovo jedna od izuzetno retkih prilika da ljubitelji ovog popularnog sporta vide na delu svoje ljubimce.

Takođe, publiku očekuje pravi NFL doživljaj. Himnu Srbije izvešće popularni Aca Seltik, frontmen grupe Ortodox Celts, u okviru poluvremena nastupiće grupa VIP & Struka, dok će prisutne zabavljati i cheerleading tim reprezentacije Srbije.

Izvor: MN PRESS



Prethodno je nakon četvorodnevnih priprema na Kopaoniku, stručni štab, na čelu sa Dagom Adkinsom, objavio konačan spisak od 45 igrača, koji će pokušati da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

Na prvobitnom spisku nalazila su se imena 141 kandidata za dres sa državnim grbom, da bi posle prvog kampa selektor skratio spisak na 78. Na prijateljsku utakmicu u Italiji, u kojoj je Srbija savladala domaću selekciju, rezultatom 34:31, putovalo je 53 igrača, koliko ih je bilo i na kampu na Kopaoniku.

Američki fudbal u Srbiji se igra već 12 godina. Reprezentacija Srbije se na zvaničnoj IFAF listi nalazi na desetom mestu u Evropi. Postoje 33 muška tima, kao i devet ženskih timova, sa skoro 2.000 registrovanih igrača.

Po posećenosti utakmica američki fudbal je treći sport u Srbiji!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC