• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje u Šangaju: Federer odmah "puk'o"!

Autor mondo.rs

Branioca trofeja na mastersu u Šangaju na startu eliminisao 70. igrač sveta

Šta se dešava sa Rodžerom Federerom?

FEDERER vs RAMOS

Rodžer Federer jedan je od najboljih (možda i najbolji) teniser svih vremena. On je u karijeri osvojio 87 titula (po čemu je treći u istoriji), od čega 17 grend slemova (trijumfovao na svih četiri), što nikada nikome nije pošlo za rukom. Držao je prvo mesto ATP liste 302 nedelje, od čega 237 sedmica u nizu, što takođe nije uradio niko pre njega. Završni masters turnir sezone osvajao je šest puta, a ima i srebrnu olimpijsku medalju u singlu i zlatnu u dublu sa Stenom Vavrinkom. Na drugoj strani Albert Ramos Vinolas nije osvojio nijednu ATP titulu ni u singlu ni u dublu. Najveći domet mu je drugo kolo grend slema, a u karijeri je najbolji plasman imao u maju 2012. kada je bio 38. na svetu. Prethodno su odigrali jedan međusobni duel u karijeri - na startu Vimbldona 2012. godine. Naravno, dobio je Federer sa ubedljivih 6:1, 6:1, 6:1 i te sezone osvojio i titulu u Londonu.

Švajcarac, koji je branio titulu osvojenu prošle godine, ispao je odmah na startu takmičenja na mastersu u Šangaju.

Fedeksa, koji je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu, eliminisao je u drugoj rundi malo poznati Španac Albert Ramos Vinolas, 70. igrač sa ATP liste, u tri seta - 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

Teniser, koji je sa 17 pehara rekorder po broju osvojenih odličja na grend slemovima, tako je za manje od šest meseci doživeo drugi neshvatljivi poraz u ranoj fazi na mastersima.

On je u maju na turniru iz serije ATP 1000 u Madridu takođe doživeo šokantan poraz u prvom meču. Tada ga je nadigrao Nik Kirjos iz Australije posle tri odigrana taj-brejka - 7:6, 6:7, 7:6.

Kirjos je u tom trenutku bio 35. igrač sveta. Fedeks tada nije branio poene, budući da je godinu dana ranije propustio turnir zbog rođenja blizanaca, dok je u Šangaju na velikom gubitku posle rane eliminacije, jer je trijumfovao 2014. godine i branio je čak 1.000 poena.

Federeru sada ostaje da se češka po glavi, publici da čeka novog šampiona, a heroj dana Ramos Vinolas protivnika u narednoj rundi.

On će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Žo Vilfred Conga (Francuska) - Viktor Estrelja (Dominikanska Republika).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC