• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petlovi" prejaki za "orlove"

Autor mondo.rs

Poraz srpskih odbojkaša u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Posle mnogo uzbuđenja, Srbija je u osmini finala Evropskog prvenstva savladala Estoniju i izborila meč sa Francuskom, ali nije imala snage za pobedu protiv rivala koji je bio bolji i letos u finalu Svetske lige.

"Trikolori" su tada slavili 3:0, a ovaj put 3:1 (25:22, 25:23, 14:25, 25:20). Zasluženo.

Izabranici Nikole Grbića pokazali su veliku upornost, međutim, osim zaista sjajno odigranog trećeg seta, nisu mogli više.

U prva dva seta Francuzi su nas "lomili" na sredini, kada su stizali do 20:16, dok su u odlučujućem četvrtom setu od početka bili dominantni.

Francuzi će se za finale boriti sa Bugarskom ili Nemačkom. Taj duel igra se od 19.45, a što se tiče ostalih parova četvrtfinala, Slovenija je napravila veliko iznenađenje i eliminisala svetskog šampiona Poljsku (3:2), dok se od 20.30 sastaju Rusija i Italija.

TOK UTAKMICE:


ČETVRTI SET (25:20):

Konsolidovali su Francuzi igru i ponovo poveli na početku seta. Konstantno su imali vođstvo od četiri poena, koje nisu dozvolili da propadne.

TREĆI SET (14:25):


Duga razmena i sjajna odbrana našeg tima prethodili su prvom poenu u trećem setu - 1:0 za Srbiju, ali onda i 1:1, pa prvi put dva poena prednosti za "orlove" - 3:1. Posle toga, krenulo je "razbijanje" za produžetak ovog četvrtfinalnog duela!



DRUGI SET (25:23):

Na početku drugog seta ponovo se igralo poen za poen, dok Francuska nije povela 5:3, pa 6:4 i 7:5. Zahvaljujući izuzetnoj borbenosti, naši igrači uspeli su da uhvate priključak i izjednače na 7:7, a onda i povedu 10:9, ali su opet posustali sredinom seta, kada su Francuzi poveli 20:16. Uspeli smo da se vratimo na poen razlike (24:23), ali nažalost, ne i da preokrenemo.

PRVI SET (25:22):

Meč je počeo vođstvom Srbije (1:0, pa 2:1, 3:2), ali su Francuzi preokrenuli na 4:3, posle čega se dugo igralo poen za poen. Sve dok "trikolori" nisu pobegli na 16:13. 

Sjajnim servisima Aleksandra Atanasijevića naši odbojkaši napravili su seriju 4:0 i od 16:20 stigli do 20:20, ali su Francuzi opet uspeli da pobegnu, odličnim servisima Antonina Ruziea i povedu 1:0 u setovima.

Naši odbojkaši imaju podršku u Italiji:


Sastavi:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC