• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Disali smo kao jedan!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Šef struke Borca m:tel Boris Dvoršek i junak pobjede nad Haslumom, golman Tibor Ivanišević složni su u ocjeni da je revanš sa Norvežanima presudila snažna odbrana crveno-plavih.

 Borac m:tel: Disali smo kao jedan! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

„Velikan iz Gospodske“ je izborio plasman u treće kolo Kupa EHF.

Nakon minimalnog trijumfa u Haslumu (28:29), Banjalučani su u „Boriku“ superiornom igrom stigli do ubjedljive pobjede 35:29 (15:14) i osigurali nastup u narednoj rundi takmičenja.

„Zadovoljan sam igrom, ali sam uvjeren da ćemo još bolje da stojimo na terenu nakon mjesec ili dva“, izjavio je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

„Haslum je jedna od vodećih norveških ekipa, koja je nedavno dobila Hamburg i koju smo mi ’tukli’ na njenom terenu, pa je uloga favorita pred revanš prešla na našu stranu. Opravdali smo epitet u ’Boriku’ i zasluženo prošli dalje. Vjerujem da će u svijetu rukometa naša pobjeda odjeknuti dosta jako“, rekao je zagrebački stručnjak sa klupe Banjalučana.

Dvoršek je podvukao da je utakmicu sa Haslumom presudila dobra odbrana crveno-plavih rukometaša.

„Posebno u drugom poluvremenu jer smo u prvom se malo mučili, imali malo kontakta, malo faulova, ali naša energija, motivacija, strast i želja podigli su odbranu u drugom dijelu na čelu sa Tiborom. Meč je bio odlučen realno 15 minuta prije kraja i čestitam mojim momcima na trijumfu. Naravno čestitke idu i golmanu Ivaniševiću, koji je naravno imao veliku pomoć saigrača. Ljudi su uživali u dobrom rukometu, to je ono što nam treba - simbioza terena, tribina i nas na klupi. Disali smo kao jedan! Hvala navijačima i čestitke svima“.

Zagrepčanin je napomenuo i da Borac m:tel ne namjerava sad da stane.

„Naša želja je da budemo još brži, da igramo sa mnogo više kontakta što je najbolje pokazalo drugo poluvrijeme, odnosno dok nismo riješili utakmicu, ali prostora za napredak u odbrani sigurno ima i na tome ćemo raditi u narednom periodu“, zaključio je Dvoršek.

Uz najbolje strijelce Mladena Bojinović (7), Branislava Obradovića (6) i Srđana Trivundžu (5), junak meča sa Norvežanima bio je golman Tibor Ivanišević sa čak 17 uspješnih odbrana.

„Najprije bih želio da se zahvalim publici na sjajnoj podršci, osjećali smo određeni pritisak zbog nešto lošijih rezultata u prethodnom periodu. Znali smo da je Haslum opasan tim, nismo se opustili, odigrali smo cijeli meč dobro, prelomili smo ih sredinom drugog dijela i zasluženo slavili na kraju“.

O odbranama...

„Naravno, zadovoljan sam svojom partijom, ali kako je rekao trener, za to moram da zahvalim kolegama iz odbrane, koji su bili fenomenalni. Nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji. Došao sam prije tri mjeseca i ovo mi je prva pobjeda u ’Boriku’, lijep je osjećaj kad vas bodri publika i nadam se da ćemo imati još ovakvih trijumfa“, naglasio je Ivanišević.

Za Borac nema mnogo odmora jer će do kraja oktobra odigrati još četiri utakmice u SEHA ligi.

Već u srijedu gostuju Vojvodini u Novom Sadu, potom 25. 10 igraju protiv Tatrana u Prešovu, tri dana kasnije domaćini su Vespremu i 31. 10 putuju na megdan Vardaru u Skoplje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC