• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Može li Borac m:tel do prve pobjede? ANKETA

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac m:tel poslije pet odigranih utakmica u novoj sezoni SEHA lige ima samo jedan neriješen rezultat i čak četiri poraza. U srijedu uveče, crveno-plavi gostuju šampionu Srbije.

 Može li Borac m:tel do prve pobjede u SEHA ligi Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Jedini osvojeni bod je izvojevan u makedonskoj Strumici, a porazi uknjiženi u Subotici od Spartaka, Neksea u Našicama, Zagreba u dvorani "Borik" i posebno bolnog debakla u Bjelorusiji od Meškov Bresta.

Da li je došlo vrijeme da crveno-plavi zabilježe prvu pobjedu ove sezone u srijedu protiv Vojvodine u Novom Sadu?

Ako je suditi po najavama iz banjalučkog tabora, koji su osokoljeni odličnom partijom u revanšu drugog kola Kupa EHF protiv Hasluma, onda je moguće osvojiti bodove u gostima kod šampiona Srbije.

Trener "Velikana iz Gospodske" Boris Dvoršek optimističan je pred prvu od četiri utakmice koje će njegov tim odigrati do kraja mjeseca oktobra - srijeda Vojvodina, potom slijedi put u Prešov na megdan Tatranu, potom domaći susret sa mađarskim Vespremom i na koncu Skoplje i utakmica sa Vardarom.

"Činjenica je da u SEHA ligi nemamo nijednu pobjedu, a takođe je činjenica da poslije Novosađana idemo u Prešov na noge Tatranu, pa Vesprem i na kraju mjeseca Vardar u Skoplju. Sigurno je da je Vojvodina ekipa koju možemo da napadnemo iako igraju Ligu šampiona, čak su nedavno pobijedili Tatran Prešov, bili odlični španske La Riohe...Oni su dobra ekipa, znamo mnogo o njima, ali imamo šansi", rekao je zagrebački stručnjak s klupe Banjalučana.

Dvoršek je dodao da zna recept za prvi trijumf u SEHA ligi.

"Ako ponovimo igru kao protiv Hasluma i kad još malo 'utegnemo' neke detalje u odbrani, imamo šanse. Idemo da igramo otvoreno, negdje moramo da osvojimo bodove. Cilj je pobjeda, bilo bi idealno da igramo odbranu kao što smo igrali protiv Norvežana u drugom poluvremenu. Ako to preslikamo, sigurno da možemo iznenaditi".

Njegova rukometna filozofija u svakoj narednoj utakmici će biti agresivna odbrana.

"Mi smo ove nedjelje radili mnogo na odbrani 6-0 i 5-1 i meč sa Haslumom je pokazao da moramo igrati žestoke duele. Imamo još vremena da se spremimo, dobro 'skeniramo' Novosađane i spremimo se za utakmicu. Još da popravimo dva-tri detalja i napravimo iznenađenje. Naravno, uticaće i činjenica da ćemo putovati pet sati na dan meča u srijedu , ali opet bićemo spremni za, nadam se, prvu pobjedu u SEHA ligi", zaključio je strateg crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara


Tibor Ivanišević, golman Borca m:tel, koji je bio junak pobjede nad Haslumom, svjestan je da je Vojvodina izuzetno opasan rival, posebno na svom terenu, ali vjeruje u pozitivan ishod.

"Očekuje nas teška utakmica jer je Vojvodina učesnik Lige šampiona, pokazali su dobre igre u evropskoj eliti, ali mi znamo da možemo da se nosimo s njima. Idemo na svakoj utakmici na pobjedu, probaćemo da odigramo još bolje nego u drugom kolu Kupa EHF. Ukoliko u tom uspijemo, uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat", rekao je Ivanišević.

Vojvodina takođe nema nijedan trijumf u SEHA ligi i to nakon sedam mečeva, ali je ostvarila dva remija sa Spartakom i Strumicom.

Meč između Voše i Borca igra se u srijedu u Novom Sadu s početkom u 19.30 časova.

Anketa

Može li Borac m:tel da zabilježi pobjedu nad Vojvodinom u Novom Sadu?

  • Da, sigurno pobjeđuje

    58.62% (17)

  • Ne, nema nikakve šanse

    37.93% (11)

  • Biće neriješeno

    3.45% (1)

Može li Borac m:tel da zabilježi pobjedu nad Vojvodinom u Novom Sadu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC