• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Alis dobar, ja još bolji"

Autor mondo.rs

Novak Đoković priznaje da je u drugoj rundi takmičenja u Melburnu imao dobar test protiv francuskog tinejdžera. Protiv Sepija očekuje težak meč, ali veruje u svoje mogućnosti

Novak Đoković u tri seta je overio plasman u treće kolo Australijan Opena. Pobedio je malo poznatog Francuza Kentina Alisa rezultatom 6:1, 6:2, 7:6 (7:3).

 Najbolji igrač sveta izjavio je posle meča da je imao dobar test pred nastavak takmičenja.

On je ocenio da je naročito morao da se potrudi u trećem setu, u kojem je mladi Francuz poveo sa 2:0, a koji je rešio tek u taj-brejku.

"U prva dva seta je išlo sve kako sam želeo. On je pokušao da nađe svoj ritam, da se privikne na okolnost da igra na velikom turniru. Bio je sjajan u trećem setu, zaslužio je aplauze, igrao je mudro, a ja sam se trudio da sačuvam mir i to se isplatilo", rekao je Đoković odmah posle meča.

On je ponovio da protiv neznanaca iskusni igrači moraju biti na oprezu.

"Izuzetno je važno biti koncentrisan i držati ritam tokom celog meča, naročito kad se igra protiv mladog tenisera, koji nema šta da izgubi. Bila je to brza igra, dva-tri udarca, on nije želeo da ulazi u duge poene".

Đoković je bio zadovoljan kako je celokupno odradio posao.

"Mislim da sam dobro odigrao. Bio je ovo odličan meč, naročito u trećem setu i ovo je odlično za mene da se testiram u ranoj fazi turnira, da igram taj-brejk. Igrao sam bolje nego u prvoj rundi", istakao je prvi reket sveta.

Srpski teniser, koji u Melburnu u pohodu na šestu titulu, u trećem kolu igraće protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je savladao Amerikanca Denisa Kudlu 7:5, 6:4, 6:4.

Italijan, koji je prošle godine baš u trećem kolu Australijan Opena izbacio Rodžera Federera, protiv Đokovića ima skor 0-11.

"On zaslužuje puno poštovanje već samo zbog toga što je godinama u top 30. Voli da igra u Australiji i odigrao je mnogo, mnogo mečeva na velikim stadionima protiv velikih igrača", izjavio je Đoković uz podsećanje da je prošle godine srušio i velikog Rodžera Federera.

"Biće to veoma težak meč. Znam da ću morati da zaradim poene. Znam i da me čeka duga razmena udaraca. To će biti fizički veoma zahtevan duel, jer ako mu bude dobar dan on može da izazove bilo kog vrhunskog igrača. On voli dobar ritam, ali ja ću pokušati da mu ga ne dozvolim", pun je hvale za narednog rivala prvi teniser sveta.

Prikazane partije do sada u Melburnu podižu samopuzdanje Đokoviću.

"Ja ću pokušati da menjam ritam tokom meča. Ali način na koji sam odigrao prethodna dva meča daju mi poverenje u moju igru".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC