• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stricova hit, Azarenka seje strah

Autor mondo.rs

Češka teniserka izbacila trećeg favorita za titulu, Beloruskinja "gazi" u Melburn parku

ška teniserka Barbora Stricova napravila je veliko iznenađenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u dva seta izbacila trećeg nosioca, Garbine Muguruzu iz Španije u dva seta - 6:3, 6:2.

Muguruza je bila na putu do trećeg uzastopnog plasmana u osminu finala Australijan opena, ali ju je 48. igračica sveta izbacila posle 78 minuta igre.

Igračica iz Španije je napravila 32 neiznuđene greške i nije imala snage da napravi preokret protiv sigurne Stricove.

Za razliku od Muguruze dvostruka pobednica turnira, Viktorija Azarenka lako je pobedila kvalifikantkinju Naomi Osaku za svega 57 minuta igre. Popularna Vika je bila više nego ubedljiva (6:1, 6:1).

Osaka je u prethodnim rundama skrenula pažnju javnosti dobrom igrom, pa su ljubitelji tenisa očekivali da će protiv Azarenke ponovo gledati uzbudljiv meč, ali je Beloruskinja pokazala da je mnogo kvalitetnija od rivalke.

Vika
Izvor: YouTube

Osim toga, 26-godišnja Azarenka je pokazala i da je serija povreda, zbog kojih je propustila veći deo prethodne dve sezone, prošlost.

Azarenka je u prva tri kola izgubila samo pet gemova i deluje mnogo sigurnije mentalno nego ranije.

"Ovo je moja 12. godina na Australijan Openu. Skoro pola mog života... Kada sam imala 18 godina, mislila sam da nema šanse da igram posle 27. Imala sam velike planove, ali ništa od toga nije ispalo kako sam mislila. Sada stvari gledam drugačije, samo u trenutku, i zaista uživam u tome, jer planiranje unapred izgleda ne radi", rekla je Azarenka posle meča.

Azarenka će u osmini finala igrati baš protiv Barbore Stricove.

Džoana Konta je nastavila pobedničku seriju na ovogodišnjem Australijan Openu, pošto je u dva seta pobedila Denisu Alertovu (6:2, 6:2).

Ona je u prvom kolu izbacila Venus Vilijams, a u osmini finala će igrati protiv Elene Makarove, 21. nosioca na turniru, koja je u dva seta eliminisala Karolinu Pliškovu - 6:3, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC