• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Grčevi odneli iznenađenje

Autor mondo.rs

Agnješka Radvanjska plasirala se u četvrtfinale i zahvaljujući pehu protivnice. Veliki preokret Suarez Navaro.

Osim velikog derbija (1. nosilac) Serena Vilijams - (5) Marija Šarapova (u međusobnim duelima je 18:2 za Amerikanku, ali ipak...), četvrtfinale Australijan opena u gornjoj polovini "kostura" donosi meč (4) Agnješka Radvanjska - (10) Karla Suarez Navaro.

Radvanjska je u prva tri kola igrala odlično i slavila ubedljive pobede, ali u osmini finala je naišla na zahuktalu Nemicu Anu Lenu Fridsam (82) i umalo ispala - 6:7 (6:8), 6:1, 7:5.

Da će to biti veoma zanimljiv meč videlo se po tri brejka na obe strane u prvom setu. Posle 5:5, usledile su neiskorišćene brejk lopte i jedne i druge teniserke, pa opet ujednačen "taj brejk", koji je na razliku pripao Nemici.

Radvanjska se u drugom setu revanširala sa kamatom, ali je u trećem posle vođstva od 2:0 došla na ivicu eliminacije - 2:5.

I onda, kao dar sa neba za Poljakinju, relativno neiskusna Fridsam zapala je u problem sa kondicijom.

Bolove u mišićima neuspešno je probala da otkloni u medicinskom tajm-autu, Radvanjska je vratila brejk (4:5), zatim izjednačila, a Nemica u 11. gemu servirala sa suzama u očima, jedva uspevajući da stoji od grčeva.

Radvanjska je brejk za preokret na 6:5 napravila tako što je Fridsam pri 15:40 izgubila poen zbog predugog čekanja na servis. Devojka, jednostavno, nije mogla!

Karla Suarez Navaro znala je da joj neće biti lako protiv ljubimice domaće publike, naturalizovane Ruskinje Darije Gavrilove, koja je u prethodna dva kola pobedila Petru Kvitovu i Kristinu Mladenović (11:9 u trećem setu).

Gavrilova je dominirala u prvom setu (6:0), ali smirena teniserka iz Španije je preuzela kontrolu posle spašene dve brejk lopte na startu drugog seta i dobila taj deo meča sa 6:2.

Set odluke počeo je vođstvom Gavrilove 2:0, međutim Australijanka rođena u Moskvi 1994. godine nije izdržala. Došao je red da se Suarez Navaro revanšira za "đevrek" iz prvog seta. Osvojila je šest uzastopnih gemova i zasluženo se plasirala u svoje drugo četvrtfinale Aus opena.

Prethodno je to uspela 2009, kao debitant na grend slem turniru u Melburnu.

U noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak pre podne po evropskom vremenu, za preostala četiri mesta u četvrtfinalu, igraće Nemice (7) Kerber i Bek, Beloruskinja (14) Azarenka i Čehinja Štricova, Ruskinja (21) Makarova i Britanka Konta, a tu je i najprijatnije iznenađenje, Kineskinja Džang, koja će probati da otpiše i Amerikanku (15) Kijs, pobednicu susreta sa Anom Ivanović u trećem kolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC