• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković sad izaziva Federera!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u četvrtfinalu pobedio Keija Nišikorija i u polufinalu zakazao "sudar titana"

Još jedan sudar teniskih titana! Poslastica u Melburnu, i to pre finala!

Novak Đoković će na megdan Rodžeru Federeru u polufinalu Australijan Opena, pošto je u četvrtfinalu nadigrao Keija Nišikorija.

Najbolji igrač sveta slavio je sa ubedljivih 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Novak Đoković je sa upehom prebrodio još jednu prepreku na Australijan Openu. Znao je da ga u četvrtfinalu čeka težak meč protiv uvek upornog Japanca. Činjenica je da nije igrao svoj najbolji tenis, da je bio vanredno nervozan, što se ogledalo i čestoj priči samom sebi (mnogo puta je sebi u bradu, ali i naglas zamerio zbog udaraca), ali je ipak držao situaciju na terenu pod kontrolom.

Prva dva seta završio je ubedljivo u svoju korist, ne dozvolivši protivniku da napravi brejk, iako je imao pet prilika (u drugom setu), ali je u trećem odigrao sa usponima i padovima.

Ne pamti se meč u kojem je Đoković rivalu dozvolio da mu dva puta oduzme servis i to u nizu (0:2, pa 1:3). Uprkos tome i on je vraćao istom merom i to ga je održalo "u životu". Ipak, kada je stigao do izjednačenja (3:3), najbolji igrač sveta krenuo je "punim gasom". Napravio je još jedan brejk, stigao do prednosti, koju je potom uvećao (5:3), a onda posle dva sata i deset minuta i okončao meč u svoju korist.

Novak je tako stigao na dva koraka od istorije. On stremi ka šestoj tituli u Melburnu, što nikada nikome pre njega nije pošlo za rukom u "open eri". Jedino je Roj Emerson šezdesetih godina prošlog veka šest puta podigao pehar u Melburn parku.

Novaka već u narednoj rundi očekuje najteži zadatak. Rival će mu biti stari znanac - Rodžer Federer, koji je u polufinalu bio ubedljiv protiv Tomaša Berdiha, takođe sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:4).

Švajcarac je delovao moćno na terenu, čime je poslao poruku Novaku da će morati da igra svoj najbolji tenis.

Đokoviću i Federeru će to biti 45. međusobni duel u karijeri. Rezultat je 22:22!

Svestan je najbolji reket sveta da će to biti veoma neizvestan i težak meč.

"Igrao sam protiv Rodžera 44 puta u karijeri. I svaki put to je bio veliki izazov. On je veliki šampion i imam veliko poštovanje za njega", rekao je Đoković odmah posle meča.

Ono što je sigurno, u četvrtak na Rod Lejver areni čeka nas - prava teniska poslastica!

TOK MEČA

PRVI SET

2:1 - Novak deluje sigurno. Posle "razmrdavanja" na startu", drugi gem na svoj srvis dobio je sa "nulom". Na drugoj strani i Japanac rivalu nije prepustio nijedan poen na svoj servis

3:2 - Đoković je "pritisnuo" Nišikorija, kada je Japanac bio na servisu, pa je osvojio gem na razliku, a onda je prvi reket sveta lagano rešio svoj. Novak forsira raznovrsne udarce, a poslednji poen u petom gemu dobio je posle izlaska na mrežu i divnog forhend vinera

4:2 - BREJK! Zagrevanje je završeno. "Presija" koju je izvršio na Nišikorija dva gema ranije dala je rezultat. Đoković je opet snažno napao, stigao do izjednačenja (40:40), a onda odličnim riternom došao do prve brejk prilike koju koristi, jer Nišikori pravi duplu grešku.

5:2 - Nišikori se već unervozio... Novak potvrđuje brejk, bez izgubljenog poena

6:3 - Nišikori je odložio kraj prvog seta na kratko, a Novak je potom "brljavo" krenuo u završetak posla. Dupla greška, pa lopta u mrežu za 0:30, ali je nakon toga sve popravio sa četiri vezana poena. Jedan kik servis, pa as na drugi servis doneli su mu izjednačenje, a nakon toga naterao je Nišikorija da napravi još dve greške i posle 35 minuta branilac trofeja vodi sa 1:0 u setovima

DRUGI SET

1:0 - ODMAH BREJK... Gde je stao u prvom setu, Novak je nastavio u drugom. Odmah je oduzeo servis rivalu, koji sad već deluje kao da se izgubio na terenu

2:0 – Ali teškom mukom potvrđen brejk. Japanac ne bi bio Japanac da nije uporan. Nišikori je posle izgubljenog gema odigrao agresivno, a Novak suprotno od toga. Posle 30:30, Đoković je imao bar tri prilike da reši poen u svoju korist, ali je odigrao mlako i Japancu omogućio da stigne do prve brejk lopte. Udarao je nakon toga omaleni sedmi igrač sveta kao "besan", ali je na sreću Srbina, njegova dijagonala završila za malo u autu. Ubrzo nakon toga imao je Nišikori i drugu brejk priliku, ali je najbolji na svetu odigrao najbolje - as na drugi servis, nakon čega je konačno rešio gem u svoju korist i povećao prednost.

Novak je bio veoma besan na sebe, gunđao je i nekoliko puta je i opsovao

Novak
Izvor: YouTube

2:1 - Kakav čudan tok meča... Novak je imao priliku da stigne do 3:0, jer je vodio 40:0 na servis rivala, ali je ispustio tri šanse! Nepovratno

4:1 - Novak uopšte ne briljira, ali ima dva brejka prednosti. Posle ne baš blistavog gema na svoj servis, u narednom je iskoristio dva katastrofalna smeča rivala. Najpre je Nišikori "viđeni" poen oterao u aut, a onda je opet zakucao lopticu u mrežu, koja je ipak prešla na Đokovićevu stranu. Srpski as je uspeo da je teškom mukom vrati, Nišikori je odigrao dijagonalu, a Đoković ju je potom iz trka poslao u nebranjeni deo terena. Poen za špicu, sigurno... 

6:2 - Blistavom igrom na mahove Đoković dolazi do vođstva od 2:0 u setovima posle 78 minuta igre. Posle ubedljivog vođstva (5:1), i sigurnog gema Nišikorija (5:2), Novak se dobrano namučio da reši set na svoj servis. Spasao je čak tri brejk lopte...

Ukupno je Japanac u drugom setu imao 0/5 u brejk šansama, a Đoković 2/5.

Novak je kao i u prvom setu imao devet neiznuđenih greški, a Nišikori čak 22...

Japanac je zatražio medicinski tajm-aut

TREĆI SET

0:2 -Nišikori stiže prvi do brejka! Prvog na meču posle šest neiskorišćenih šansi

1:2 - NOVAK ODMAH VRAĆA BREJK! Ispravlja prvi reket sveta grešku iz prethodnog gema. Odmah je "stisnuo" rivala i stigao do dve brejk prilike, od kojih je iskoristio prvu

1:3 - OPET BREJK ZA NIŠIKORIJA! Đoković ne da nije potvrdio brejk, već nije bio ni blizu. Rivalu je dozvolio da dobije gem na njegov servis sa "nulom"...

2:3 - NOVAK VRAĆA BREJK! Kakva igra "toplo-hladno" na obe strane. Četiri gema u nizu, četiri brejka. Gorske oči!!! Dva gema sa nulom! Đoković posle "predatog" gema bez osvojenog poena, isto čini na servis rivala.

3:3 - Prekinuta serija brejkova! Novak konačno osvaja gem na svoj servis ubedljivo i stiže do izjednačenja

4:3 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Težak gem! Nišikori se isčupao jednom, ali drugi put nije mogao. Prvu brejk loptu spasao as udarcem, drugi put iz drugog servisa pogodio, ali je potom loptu poslao u aut... da li je vreme da Novak mirno privede meč kraju?

5:3 - Novak potvrđuje brejk! Sada je na korak od polufinala

NAJAVA MEČA

Novak Đoković i Kei Nišikori u prvom meču večernjeg programa na Rod Lejver areni biju bitku za polufinale Australijan Opena.

Najbolji teniser sveta, koji brani titulu u Melburnu, bori se za šesto pehar Australijan Opena, što je pre njega pošlo za rukom samo Roju Emersonu, ali dalekih šezdesetih godina prošlog veka.

Nišikori je do sada dva puta igrao četvrtfinale u Melburnu, 2012. i prošle godine, dok je na grend slemovima najbolji rezultat ostvario 2014, kada je poražen u finalu US Opena.

Srbin i Japanac igraju satstaju se osmi put, ne računajući duel pre dve godine u Majamiju, kada je Nišikori predao polufinale bez odigranog poena.

Đoković vodi protiv sedmog tenisera sveta 5:2.

Japanac je pobedio Novaka poslednji put u polufinalu US Opena 2014. godine, a od tada su odigrali četiri meča u kojima je svaki put slavio prvi reket sveta.

Pobednik meča Đoković - Nišikori u polufinalu će se sastati sa Rodžerom Federerom, koji je ubedljivo savladao Tomaša Berdiha - 7:6 (7:4), 6:2, 6:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC