• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opasni Federer čeka Đokovića

Autor mondo.rs

Švajcarac u tri seta pobedio Tomaša Berdiha i izborio plasman u polufinale Australijan Opena

Rodžer Federer poslao je jasnu poruku narednom rivalu da mu nikako neće biti lako u polufinalu. On je na impresivan izborio plasman među četiri najbolja na Australijan Openu.

Pobedio je Tomaša Berdiha u tri seta 7:6 (7:4), 6:2, 6:4) i zakazao duel sa Novakom Đokovićem ili Keiem Nišikorijem.

Federer je gotovo ceo meč bio taj koji je "diktirao tempo", uprkos tome što je i u prvom i u trećem setu imao brejk zaostatka. Baš u tim trenucima pokazao je da i dalje igra na najvišem nivou i da je i dalje kadar da napravi odličan rezultat.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao meč. Nisam baš mogao u svakom trenutku da vodim igru, jer je Tomaš pritiskao konstantno. On uvek ima mnogo energije. Zna kako treba da igra. Veoma sam srećan što sam u prvom i trećem setu reagovao baš u pravom trenutku", naveo je Federer posle pobede u kojoj je kao posebno svetlu tačku istakao dobru igru na mreži, što ga raduje i daje mu nadu da njegovo vreme još nije prošlo i da je u stanju da osvoji još neki veliki turnir.

Federer
Izvor: YouTube

On smatra da je prelomni trenutak bio taj-brejk prvog seta.

"Prvi set je zaista bio veoma težak. Bio je najduži i imao je presudni uticaj na ceo meč. Mislim da je neizvesnost u tom delu igre, ali i dužina iscrpela energiju iz Berdiha. Ako ne fizičku, onda mentalnu... Mislim da je uvek teško izgubiti prvi set", prokomentarisao je osvajač 17 grend slem trofeja.

Federer koji će igrati 39. polufinale grend slema u karijeri ističe i da će sigurno uživo pratiti meč Đokovića i Nišikorija, svog narednog protivnika.

"Naravno da ću naći vremena da pogledam taj duel. Osim što ću to učiniti kao ljubitelj tenisa, svakako ću to uraditi kako bih video sa kim ću se sastati u narednom meču".

Kaže da ko god dobije taj meč neće biti lak rival.

"Mislim da se radi o igračima koji bez obzira na tok meča mogu da se u svakom trenutku vrate u igru", naveo je Švajcarac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC