• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSBIH: Odbojkašice odlične, kako dalje?

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Veliki uspjeh ženske odbojkaške reprezentacije, plasman u drugi krug kvalifikacija za EP u sjenci dugova. Odbojkaški savez BiH pita kako dalje bez podrške nadležnih.

 Uspjeh odbojkašica, Savez u dugovima Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odbojkašice BiH osvajanjem turnira u Litvaniji kvalifikovali su se u drugi krug kvalifikacija za EP u kojem će nastupati u Grupi B sa Francuskom, Belgijom i Španijom.

Očekuju ih dva turnira, u Francuskoj i Belgiji, međutim veliko je pitanje da li će Odbojkaški savez BiH uspjeti da obezbijedi potreban novac, jer još nisu pokrivani ni troškovi odlaska reprezentacije na turnir u Litvaniji.

Predsjednik OSBiH Milutin Popović ističe da je odnos nadležnih prema odbojci i generalno prema sportu neadekvatan i da društvo nije spremno da pomogne ni odlazak na međunarodna takmičenja.

"Koga interesuje kako su one otišli na turnir? To znaju tri do četiri čovjeka u OSBIH. Vlada Brčko Distrikta je obezbijedila pripreme iako to nije obaveza njihova već budžeta BiH. Nismo isplatili dve plate zaposlenima u bruto iznosu od 8.000 KM, oni su radili pojačano, nisu dobili zarađeno kako bi mogla reprezentacija otići na turnir. Firmi koja nas snabdjeva opremom nije isplaćeno 3.500 KM, čekaće nas, agencija za avio-karte čekaće nas za 10.500 KM, platićemo i uz to 16.000 KM pozajmice. To smo danas dužni, to je oko 38.000 KM", otkrio je Popović.

"Kako da idemo u drugu rundu gdje treba obezbijediti pripreme i 40.000 KM za odlazak na dva turnira?", pitao je Popović, a onda sam odgovorio:

"Snaći ćemo se, nikad nismo ostali da nismo našli rješenje".

On je rekao da je BiH ima odličnu reprezentativnu generaciju, te vrlo perspektivne odbojkašice u kadetskoj i juniorskoj selekciji.

"Poslije ovog turnira idemo u jaku grupu sa Belgijom, Francuskom i Španijom. Djevojke i stručni štab pokušaće sve što mogu, a biće jako teško, posebno protiv Francuske i Belgije. Sa Španijom možda bude nešto lakše. Sljedeće godine idemo u kvalifikacije z SP, smiješi nam se mogućnost za učešće u Evropskoj odbojkaškoj ligi, ako za to dobijemo finansijsku podršku. Ne mislim da nam treba neko obezbijediti novac koji ćemo mi potrošiti, makar to bilo i za nastup reprezentacije. Govorim o tome da bi bilo logično, razumno i opravdano očekivati onaj nivo podrške iz budžeta koji s obezbjeđuje u drugim državama za druge odbojkaške federacije", još jednom je apelovao Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC