• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pobeda nad Brazilom - vetar u leđa"

Autor mondo.rs

Selektor Terzić i odbojkašice svesni da će do OI u Riju imati još mnogo posla.

Najbolje srpske odbojkašice pobedile su Brazil 3:2 u meču svetskog Gran prija i tako sebi dale jak stimulans za dalji rad tokom leta i nastup na Olimpijskim igrama, kao krunu sezone.

"S
igurno je da smo zadovoljni i srećni što smo pobedili jedini tim koji nikada ranije nismo uspeli", poručio je iz Kine selektor Zoran Terzić.

"Ova postava igrala je zajedno prvi put ove sezone. Kako je utakmica odmicala, bilo je sve bolje, tako da smo od drugog seta bili ravnopravni sa Brazilom, a od trećeg i dosta bolji", nastavio je Terzić.

"Ima prostora da se u našoj igri nadogradi puno toga, ali pobedom nad ovakvim protivnikom moramo da budemo zadovoljni. Na nama je da nastavimo Gran pri na pravi način, ostvarimo još par pobeda i izborimo opstanak".

Tijana Bošković bila je najefikasnija u našem timu, sa čak 30 poena.

"
Fenomenalna utakmica! Sigurna sam da su uživali svi koji su gledali. Brazil je olimpijski pobednik, ali kada smo se malo opustile tokom drugog seta i zaigrale onako kako znamo, nismo imale velikih problema. Prva pobeda nad Brazilom sigurno će nam puno značiti u narednom periodu, pogotovo za nastup na OI", rekla je 19-godišnja "bombarderka" iz Trebinja.

Podjednako impresivna bila je i Brankica Mihajlović.

"Izuzetno bitna pobeda, naročito nakon prva dva izgubljena seta, od kojih je drugi bio 'na razliku', čak do 31:29. Smogle smo snagu da pokažemo da možemo da pariramo olimpijskom šampionu. Jako sam srećna i zadovoljna i nadam se da možemo da nastavimo u ovom ritmu. Ako ne i bolje".

Iskusna Maja Ognjenović podsetila je da ni naša reprezentacija ni Brazil nisu na vrhuncu forme i da, u krajnjoj liniji, ne treba da budu.

"
Nastavićemo da radimo na stvarima koje trener traži, a to je pre svega odbrana. Sa napadom nikada nismo imale naročitih problema. Što se tiče Brazilki, pred njihovom publikom na OI će to izgledati drugačije, ali ova pobeda će nam svakako dati vetar u leđa za buduće utakmice".

Srpske odbojkašice u subotu pre podne po našem vremenu igraju protiv Kine, a u nedelju protiv Belgije, čime će staviti tačku na drugi vikend Gran prija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC