• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi u grupi: "Delfini" jači od Amera i sudija!

Autor mondo.rs

Srpska vaterpolo reprezentacija nastavila je seriju pobeda na finalnom turniru Svetske lige, ali ne i bez problema. Sada, čekaju rasplet u Grupi A i rivale ka finalu...

 Vaterpolo Svjetska liga Srbija SAD 10:8 Izvor: MN PRESS

Devetostruki osvajači Svetske lige nastavili su da potapaju protivnike na finalu 15. izdanja ovog takmičenja u dalekom Huejdžou, na jugoistoku Kine.

Posle Brazila (14:10) i Kine (20:5), "delfini" su bili bolji i na zatvaranju Grupe B, u duelu do danas dve neporažene ekipe:

Srbija - SAD 10:8 (4:2, 3:2, 2:2, 1:2)!

Neverovatan skor srpskih "delfina"!



Tim našeg selektora Dejana Savića sada čeka rasplet u Grupi A, u kojoj se bore Grci, Italijani, Australijanci i Japanci, ali je izvesno da će se Srbija, u petak ujutru, sastati sa Japanom u četvrtfinalu.

Polufinala su u subotu, a finale u nedelju, 26. juna, kada će - nadamo se - naša reprezentacija braniti zlato i osvojiti jubilarno, deseto.

Bazen Jinšan lejk. Gledalaca 500. Sudije: Flahiv (Australija) i Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 4 (2), SAD 10 (1). Dva igrača više: SAD 2 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, V. Rašović, Gocić 1, Ranđelović, Subotić , D. Pijetlović 2, Ubović, S. Rašović 2, Jakšić , Filipović 2, Prlainović 2, S. itrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

SAD: Mozes, Danstejn 1, Vavić, Obert 1, Rels, Kupido 1, Samjuels, Azevedo 1, Boven 2, Halok 2, Smit, Man, Baron. Selektor: Udovičić.

"Izgleda da ćemo morati da se privikavamo na ovakav način deljenja pravde", rekao je selektor Savić koji je dobio žuti karton zbog prigovora.

"Zaista je odnos isključenja čudan, a još čudnije da je u prve dve četvrtine, kada je Srbija dominirala i imala prednost i od četiri gola (7:3), odnos isključenja bio 2:4. U druge dve četvrtine Srbija je dobila samo još dva puta igrača više dok su Amerikanci dva puta imali po dva igrača više i šest puta po jedan", navodi se na sajtu VSS.

"Najvažnija je pobeda. Imali smo sve vreme rezultat i kontrolu a ispalo je na kraju da branimo trijumf. Malo smo pali u finišu ali bodovi nisu izmakli", rekao je stariji od braće Rašović.

"U drugih osam minuta mirna i bolja igra našeg tima. Savić je mnogo kombinovao, na beku su bili i Gocić i Duško Pijetlović. Filipović je sjajniim udarcem pogodio gornji ugao za 5:2, potom je Pijetlović ko zna kako uspeo da smesti loptu u mrežu za 6:3 a onda se igračem više povećao na 7:3", navodi se u izveštaju iz Kine.

"Vidi se da nismo najspremniji. Turnir sam po sebi nije bitan rezultatski mada uvek idemo na pobedu.Dobro je da smo pobedili, pokazali da smo prava ekipa kada su nam se približili", rekao je Pijetlović.

U prvom napadu trećeg dela Prlainović je u poslednjoj sekundi pogodio gol, sada Mozesa za 8:4. I tada su počele komplikacije. Amerikanci su počeli da dobijaju igrača više u serijama, priliku sa dvojicom viška u bazenu su pretvorili u gol za 8:6, međutim seriju je prekinuo Prlainović pogotkom u poslednjem napadu u četvrtini za 9:6.

"Fizički teška utakmica sa kriterijumom suđenja koji je bio znatno drugačiji u odnosu na susret sa Brazilom. Amerikanci su napredovali od 2013, kada ih je preuzeo Udovičić, posebno mladi igrači. U ovom trenutku mogu sa svakim da igraju pa i sa nama. Najvažnija je pobeda i da smo se pokazali kada su se približili na samo jedan gol", rekao je Prlainović.

U poslednjoj četvrtini nije bilo gola puna četiri minuta. Onda su vrlo brzo Obert i Dunstejn smanjili na 9:8. Na dva minuta do kraja Filipović je lobom postavio konačan rezultat, iako je rival još dva puta imao brojčanu prednost.

"Idemo dalje, za sada sve po planu. Umorni smo, jaki su treninzi", bio je kratak Gocić.

Rezultati 3. kola:

Grupa A

Grčka - Australija (10.20)
Japan - Italija (11.40)

Tabela: Grčka 6, Austrija 3, Italija 3, Japan 0.

Grupa B

Srbija - SAD 10:8
Brazil - Kina (13.00)

Tabela: Srbija 9, SAD 6, Brazil (-1) 0, Kina (-1) 0.

Parovi četvrtfinala:

A1 - B4 / B2 - A3

B1 - A4 / A2 - B3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC