• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki traži kaznu i za sudiju

Autor mondo.rs

Srpski teniser o burnom kraju meča na Vimbldonu i raspravi sa arbitrom.


Pri rezultatu 30:30 i 5:3 za Alberta Ramosa Vinoljasa u petom setu meča na terenu 17, dogodila se sudijska greška koja potpuno izbacila iz takta Viktora Troickog.

Linijski sudija viknuo je aut za prvi servis, a potom se korigovao, dok je glavni sudija Damijano Torela prećutao tu situaciju i nije izvršio korekciju.

Kada je video takav epilog, Troicki je planuo i počeo da viče na arbitra, koristeći i uvrede pri odlasku sa svog poslednjeg meča na ovogodišnjem Vimbldonu.

S obzirom na to da Srbin već podrazumeva da će biti kažnjen, posle duela je tražio sankciju i za arbitra.

"Ne znam, mislim da bi i njega trebalo kazniti, ako mene pitate. Koštao me je važnog poena koji je mogao da okrene meč u moju korist i on bi trebalo da bude kažnjen. Razgovarao sam sa supervizorom, rekao je da će pogledati šta se dogodilo, nije mogao mnogo da kaže, ali rekao sam mu da nije fer da stave tako neiskusnog sudiju da sudi singl. Ponašao sam se dobro do tog trenutka, u ljudskoj je prirodi da se uznemiriš ako nešto nije u redu", rekao je Troicki, a preneo B92.

Srpski teniser ocenio je da je arbitar napravio "tragično veliki broj grešaka" i da je izvršio samo jednu korekciju. Dodao je i da sudija nema iskustva sa mečeva na travi, kao i da "nema znanja ni o čemu".

"... samo sedi u stolici, gleda tenis i govori rezultat. Dešavaju se rasprave sa sudijama, ali ova mi je najgora. Nikada ga pre nisam video u životu... Ali, hajde da ne pravimo veliki problem. Samo sam 'poludeo' na kraju meča, mislim da bi svi slično reagovali u takvoj situaciji".

Viktor je priznao da ne može tačno da se seti šta se sve događalo u finišu. Pamti samo da je kipteo i da nije mogao da normalno govori.

"... ne kažem da sam izgubio zbog njega, ali frustrirajuće je da ti sudi neko takav na travi, na terenu gde nema čelendža".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC