• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Grbić u "Kući slavnih"

Autor mondo.rs

Selektor odbojkaša Srbije imenovan je za člana Kuće slavnih u Holiouku, u Masačusetsu

 Nikol aGrbić u Kući slavnih Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Nikola Grbić uskoro će i zvanično postati deo odbojkaške istorije.

Proslavljeni reprezentativac i selektor Srbije nominovan je za člana odbojkaške "Kuće slavnih" u Holiouku, u Masačusetsu.

Uz Grbića nominovani članovi 31. klase odbojkaške "Kuće slavnih" su američke odbojkašice Danijela Skot Aruda i Misti Mej Trenor, Emanuel Režo iz Brazila, igrač bič boleja i trener Man Bok Park iz Južne Koreje.

"Gledao sam sminke utakmice sa Iranom, kada mi je brat Vladimir javio da je na nekom brazilskom sajtu pročitao vest, a ubrzo nakon toga je stigla i zvanična potvrda. To je svakako velika čast. Mislim da je to veliko priznanje za svakoga u bilo kom sportu, ne samo za odbojku. Gledam na to kao na još jednu nagradu u bogatoj igračoj karijeri", poručio je Nikola Grbić iz teherana, gde se odbojkaši Srbije nalaze na turniru Svetske lige.

Svečanost zvaničnog prijema biće održana 21. oktobra.

Nikola Grbić tako će dobiti još jedno priznanje, nakon što je 1997. proglašen za najboljeg igrača Evrope, a 2013. je primljen u "Odbojkašku aleju slavnih" u Miliču, u Poljskoj.

Sadašnji selektor odbojkaša Srbije pridružiće se svom bratu Vladimiru Vanji Grbiću, koji je član odbojkaške "Kuće slavnih" od 2011. godine.

Nikola Grbić imao je sjajnu igračku karijeru. Počeo je da se bavi odbojkom u timu GIK Banat iz Zrenjanina, a zatim je igrao u Vojvodini iz Novog Sada. Internacionalnu karijeru je gradio u Gabeku iz Montikjarija, a zatim je igrao za Trako iz Katanije, Alpitur Kuneo, Sisli Trevizo, Asistel Milano, Kopru iz Pjaćence, Itas Dijatek Trentino, Bre banku Lanuti Kuneo i Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dva pehara Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, titulu pobednika Kupa kupova, pehar pobednika Top Tims Kupa i Kupa CEV.

Sa reprezentacijom osvojio je 19 medalja od 1995. do 2010. Ima olimpijsko zlato iz Sidneja 2000. godine i bronzu 1996. u Atlanti, na Svetskim prvenstvima srebro i bronzu, a na Evropskim prvenstvima zlato, srebroi četiri bronze. Osvojio je četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi, kao i tri bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača, Svetskom Kupu šampiona i Svetskom kupu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC