• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudaš: Ja sam kralj bronzi

Autor mondo.rs

Srpski desetobojac izjavio da je na Evropskom prvenstvu bilo vrlo teško takmičenje, ali da je veoma zadovoljan osvajanjem trećeg mesta

Mihail Dudaš upotpunio je svoju kolekciju bronzanih medalja, još jednom istog sjaja. Srpski rekorder je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio treće mesto u desetoboju.

On je osvojio 8.152 bodova, iza Adama Helceta kome je sa četiri boda više pripalo evropsko srebro i Belgijanca Tomas van den Pletsena koji se okitio zlatnom medaljom (8.218).

Uprkos tome što mu je drugo mesto izmaklo za samo četiri boda, odnosno nekoliko metara u poslednjoj trci na 1.500 metara, Mihail Dudaš rekao je da je zadovo9ljan učinjenim na Evropskom prvenstvu.

"Presrećan sam. Ja sam kralj bronzanih medalja. Osvojio sam bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu 2008. godine, potom na Evropskom prvenstvu za mladje seniore 2009. i 2011. i onda na dvoranskom EP u Geteborgu 2013. godine. Ovo je moja peta bronzana medalja, za koju je bilo jako teško izboriti se. Takmičenje je bilo dosta naporno, ali uspeo sam, ostvario sam svoj cilj. Još samo da osvojio svetsku bronzu" , rekao je Dudaš posle silaska sa pobedničkog postolja u Amsterdamu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC