• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Ljubičić učinio uslugu Raoniću?

Autor mondo.rs

Serija događaja koju je pokrenuo Ljubičićev "beg" iz Raonićevog u Federerov tabor, dovele su do zanimljivih promena u vrhu svetskog tenisa.

Pred start sezone 2016, svet tenisa iznenadila je informacija da je bivši hrvatski as Ivan Ljubičić odlučio da završi saradnju sa Milošem Raonićem kako bi se pridružio stručnom štabu Rodžera Federera.

Mnogi su to shvatili kao "pripremu za Novaka Đokovića", jer je i tokom karijere, a i kasnije, popularni "Ljubo" često trenirao, sparingovao i radio sa našim asom, ali malo ko pitao se šta će biti Raonićev potez.

Pola godine kasnije, Raonić može da konstatuje da mu je promena koju nije birao – dobro došla!

Ne samo da je u polufinalu Vimbldona eliminisao tandem Federer/Ljubičić, već je očigledno unapredio igru od kada je angažovao legendarnog američkog tenisera, temperamentnog Džona Mekinroa, čoveka poznatog ne samo po pobedama, titulama i rivalstvu s Bjernom Borgom, već i po prgavoj naravi i čestim svađama sa sudijama.



Raonić, Kanađanin crnogorskog porekla, želi da nastavi saradnju sa Mekinroom, preneli su danas britanski mediji. Sedmostruki osvajač gren slem turnira tek u maju priključio Raonićevom timu, a dvadesetpetogodišnji Kanađanin je od tada igrao u finalu Kvinsa i Vimbldona.

Raonićev trener Rikardo Pjati rekao je da je Mekinro "dobro uticao na sve".

"Džon ima veliko iskustvo, voli tenis, voli da radi u timu i svi žele da rade sa njim. Miloš to želi i nadam se da ćemo nastaviti da sarađujemo", rekao je Pjati, preneo je BBC.

Raonić je u finalu Vimbldona, što je bilo njegovo prvo gren slem finale, izgubio od drugog igrača sveta Endija Mareja 4:6, 6:7, 6:7.

On je posle tog meča rekao da ga je Mekinro ohrabrio da pokaže više emocija na terenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC