• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko menja Divca na čelu OKS?

Autor mondo.rs

Olimpijski komitet Srbije će najkasnije za pola godine dobiti novog predsednika

 Ko će naslijediti Vladu Divca na čelu Olimpijskog komiteta Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Srbija će posle učešća na Olimpijskim igrama u Brazilu brzo krenuti u potragu za novim predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije.

Povelja Međunarodnog olimpijskog komiteta nalaže svim svojim članicama da najkasnije pola godine posle održavanja Letnjih olimpijskih igara moraju da održe izborne skupštine na kojima biraju novo rukovodstvo.

To znaći da će naslednik Vlada Divca na čelnoj poziciji OKS najkasnije biti izabran u februaru, prenose "Večernje novosti".

Statut Olimpijskog komiteta Srbije je pravljen praktično po uzoru na Povelju MOK i kompletna procedura će se poštovati i pri izboru novog predsednika OKS. Dakle, najkasnije u februaru 2017. godine OKS će dobiti novog predsednika, potpredsednike, generalnog sekretara i kompletan Izvršni odbor. Do tog perioda se poštom dostavljaju kandidature, a na Izbornoj skupštini predsednik, na predlog IO OKS predlaže i novog prvog čoveka srpske olimpijske porodice.

Vlade Divac nalazi se na čelu OKS od 2009. godine, a najozbiljniji kandidati da ga naslede na toj funkciji su aktuelni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ili Aleksandar Boričić, predsednik Evropske odbojkaške federacije i potpredsednik svetske federacije.

Vlade Divac po okončanju mandata u OKS planira da se potpuno posveti radu NBA ligašu Sakramento Kingsima, gde obavlja ulogu generalnog menadžera.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC