• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viktor i Janko ljuti na sudije!

"Mislim da su me namerno stavili na teren koji nije pokriven 'hawk eye' sistemom da bi me isprovocirali", rekao je Troicki. "Sudije bez iskustva ne bi trebalo da sude na terenima gde nema 'čelendža' izjavio je Tipsarević.

 Viktor i Janko ljuti na sudije! Izvor: MN PRESS

U noći između četvrtka i petka, u 2. kolu US Opena, eliminisani su i Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Obojica su bili ljuti na konferencijama za medije.

"Nisam bio najsvežiji, ali to nije opravdanje, oporavio sam se koliko-toliko dobro", rekao je Troicki, koji je u 1. kolu igrao četiri i po sata i uspeo da se vrati posle 0:2 u setovima.

"Krenuo sam dobro, ali posle je on počeo da igra fantastično – pogađao je neverovatno, definitivno me je razbio svojom napadačkom igrom. Bio je agresivan i zasluženo je pobedio", prenosi B92 utiske naših iz Njujorka.

"Uslovi su bili malo teži, sporo i sparno, imao je vremena da se razmaše i sve je pogađao – iznenadio me bekhend paralelom, mislio sam da mu je bekhend slabiji od forhenda. Ima bolji bekhend od mog, obično bekhend na bekhend imam samopouzdanja da igram bilo s kime, ali on me je sada razbio", dodao je srpski teniser, koji se mučio i sa žuljevima.

"Posle četiri i po sata igranja u prvom kolu, uz sparno vreme sada, koža lako puca, imam po tri žulja i na nozi i na ruci. Američka publika ne zna ništa da ceni i ne zna da se ponaša – krivo mi je što su mi zviždali bez ikakvog razloga, verovatno nisu ni znali da sam igrao pet setova po najvećoj vrućini u prvom kolu. Ne zameram im, navijali su za svog igrača, ali bilo mi je krivo što su mi zviždali".

Troicki je više puta čestitao 19-godišnjem Amerikancu Džaredu Donaldsonu i ponovio da je bio "razbijen", ali je dodao i sledeće...

"Bilo je dosta grešaka linijskih sudija. Teren nema ’hok-aj’, mislim da smo namerno igrali tamo jer znaju da će me isprovocirati lako ako bude loših odluka. Siguran sam u tri katastrofalne odluke u važnim trenucima – na 4:2 i 15:30 u prvom setu, odservirao sam čist as, proverio sam trag, vidljiv je. U drugom setu kada sam imao šansu da se vratim na 0:30 na njegov servis... Pravdao se da su te lopte bile od njega, ali rekao sam mu da je odradio loš posao jer nijednom nije napravio korekciju, a očigledno je da su linijske sudije favorizovale američkog igrača", zaključio je Troicki.

Ljut na sudije bio je i Tipsarević. On je vodio 2:1 u setovima i gubio 4:5 u četvrtom kada je imao 0:30 na servis protivnika, a kada je smečovao za 0:40 i tri vezane brejk lopte, sudija mu je oduzeo poen jer je navodno uzvikom proslavio poen pre nego što je on okončan.

"Ne kažem da sam izgubio zbog toga, ali mislim da bih napravio brejk na 0:40. Dodatno me je pomutila činjenica da je poen trajao jako dugo i da sam ’poginuo’ kako bih iza glave iščupao taj smeč. On je dodelio poen protivniku, rekao je da sam ja kazao ’idemo’ pre nego što je on udario loptu, što ja nikada u svojoj karijeri uradio nisam, nikad", rekao je Tipsarević:

"Meni nije bilo dobro, da mi se to desi u važnom trenutku posle svega što sam prošao... Pošto sam jako emotivan, zaista sam se trudio da budem miran sve vreme, da ćutim i da ne bacam reket uprkos brojnim propuštenim šansama", prenosi B92.

On je dodao da sudije-početnici ne bi trebalo da sude na terenima gde ne postoji "hawk eye" sistem.

"O linijskim sudijama neću ni da govorim – oštetili su i mene i njega deset puta. Šteta je što organizatori na najveće terene stavljaju najbolje sudije. Tu postoji hok-aj, a na tom terenu sudija bukvalno treba samo da govori rezultat i da ćuti – tri čelendža po setu sasvim su dovoljni da ti budeš siguran u odluke.Videli smo šta se desilo i s Viktorom na Vimbldonu – na sporednim terenima stavljaju sudije koji su prvi put u stolici, ATP igrač sam od 19. godine, a ovog čoveka prvi put vidim... A na Armstrongu sudi žena koja sudi već mnogo godina, mislim da bi to trebalo da se promeni".

Janko kaže da će mu ovaj poraz teško izaći iz glave.

"Krivo mi je, ovaj meč nisam smeo nikako da izgubim – sve je bilo na mojoj strani, bio sam i svež jer nisam igrao prošle nedelje, a on je bio umoran, mada je imao i samopouzdanja jer je osvojio prvi ATP turnir".

On zna šta i gde će igrati do kraja sezone...

"Sankt Peterburg, Šenžen, Tokio, Šangaj, Moskva, pa ćemo videti... Zavisi od mesta na ATP listi, imam još pet turnira na ’zaštićeni renking’ koje planiram da iskoristim", zaključio je Tipsarević.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC