• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko teško do polufinala

Poslije Španca Moje i Indijca Devarmana, Tipsarević je savladao i Holanđanina Tima De Bakera - 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

 Janko teško do polufinala Izvor: MONDO

Srpski tenis dobio je drugog polufinalistu ATP turnira ove nedjelje.

Poslije Viktora Troickog, koji je poklekao u susretu sa Rafaelom Nadalom u Dohi, Janko Tipsarević plasirao se među četiri najbolja na turniru u Čenaju (Indija).

On je poslije Španca Karlosa Moje i domaćeg tenisera Somdeva Devarmana savladao i Holanđanina Tima De Bakera - 2:0 (7:5, 7:5).

Janko na prvom takmičenju u 2010. godini nije izgubio nijedan set, a protivnik u polufinalu biće mu drugi nosilac, Marin Čilić iz Hrvatske, ili Kolumbijac Santjago Hiraldo. Drugi polufinalni par čine Stanislas Vavrinka (Švajcarska) i Dudi Sela (Izrael).

Tipsarevićev meč sa De Bakerom trajao je dva sata i šest minuta. Holanđanin je u oba seta prvi stigao do brejka, ali u završnicama nije uspio da odoli 38. teniseru svijeta.

Gubio je Janko 4:1 u prvom, odnosno 3:0 i 5:3 u drugom setu. Uprkos tome, nije gubio glavu, ostao je koncentrisan i kada je protivnik servirao za set, da bi kod rezultata 5:5 preuzeo stvari u svoje ruke i priveo meč kraju na željeni način.

Turnir u Čenaju igra se za nagradni fond od nepunih 400.000 dolara. Pobjedniku sledi 68.450 dolara i 250 ATP poena. Za ispadanje u polufinalu slijedi 19.450 dolara i 90 poena, što Janku već garantuje napredak od nekoliko mjesta na svjetskoj rang-listi.

Tipsarević je imenovan za četvrtog favorita, Vavrinka za trećeg, dok je prvi "kosturaš" Robin Soderling izgubio od Robija Džineprija već u prvom kolu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC